המדובר בשתי הצעות שונות, האחת של חברי הכנסת רוברט אילטוב ועודד פורר (ישראל ביתנו) , ואילו השנייה של חברי הכנסת מוטי יוגב יוגב (הבית היהודי) ודוד ביטן (הליכוד). על פי ההצעה הראשונה של חברי הכנסת אילטוב ופורר,נקבע כי הפעלת מערכת כריזה בבית תפילה, יראו אותה כרעש חזק או בלתי סביר כאמור. מוצע גם כי השר להגנת הסביבה, בהסכמת שר הפנים יהיה רשאי לקבוע בצו מקרים שבהם יותר השימוש במערכת הכריזה.
על פי ההצעה השנייה של חברי הכנסת יוגב וביטן, ייאסר על אדם להפעיל מערכת כריזה בבית תפילה המצוי באזור מגורים, בין השעות 23.00 ל-7.00 למחרת וכן לאסור על הפעלת מערכת כריזה בבית תפילה בניגוד להוראות החוק הנוגעות לרעש בלתי סביר והוראות שנקבעו לפי חוק. מוצע גם לקבוע כי העובר על הוראות כאמור, דינו קנס עד 10,000 שקלים חדשים ולא פחות ממחצית הקנס כאמור.
שתי ההצעות עברו לידי ועדה שהיתה אמורה לגבש מהן הצעת חוק אחת במטרה שהיא תוכל גם להיאכף כראוי.
כזכור, ח"כ זוהיר בהלול (המחנה הציוני) וח"כ יהודה גליק (הליכוד) קיימו מפגש כינוס חירום לקידום הבנות דתיות בדרך של הידברות במטרה לעצור את החקיקה בקריאה טרומית. בכנס השתתפו רבנים, שייח'ים, אימאמים וכמרים בכירים ובסופו סוכם על מתווה חלופי לחוק במטרה להפוך את החקיקה למיותרת. על פי המתווה יוקמו וועדות מקומיות המורכבות מאנשי דת מהעדות השונות בכל רשות מקומית על מנת שיגיעו למתווה מוסכם. בנוסף הוצע שתוקם וועדה בין דתית במשרד ראש הממשלה שתהווה כתובת לפניות בנושא ותגבש מתווה מוסכם למקומות שבהם קיימת מחלוקת.
ח"כ זוהיר בהלול (המחנה הציוני): "נדמה כי אנו חיים בדה ז'וו שלא נגמר, בכל פעם שהממשלה, ונתניהו העומד בראשה, נמצאים במצוקה הם פונים למפלט הנמוך ביותר- שיסוי והגברת המתח בין יהודים לערבים. הקואליציה מתעקשת להמשיך ולפגוע בכל מרקם חיים משותף אפשרי ולייצר חברה מקוטבת ככל שניתן
מדובר בחוק שמובל על ידי הקיצוניים שבכנסת, שכל העומד לנגד עיניהם זה הגברת השנאה והקיטוב בחברה הישראלית על מנת לשמר את כוחם הפוליטי. עוד לפני ההצבעה בקריאה טרומית הוכחתי, יחד עם ח"כ יהודה גליק, כי ניתן להגיע לפתרון בסוגיית עוצמת הרמקולים, בדרך של הסכמה והידברות בין הצדדים כפי שכבר נעשה בערים מעורבות כמו עכו ורמלה. אני קורא באופן הנחרץ ביותר ליו"ר הקואליציה לא לתת יד לקידום החוק הזה, אשר עלול להוביל לפגיעה אנושה בקשר בין החברה הערבית ולמדינה".
ח"כ מוטי יוגב (הבית היהודי): "התיקון לחוק הרעש שבא להסדיר גם את האכיפה על בתי תפילה בשעות המנוחה עבר היום את אישורם של השרים לבטחון פנים והגנת הסביבה ויובא לדיון בוועדת החוקה של הכנסת לשם העלאתו לקריאה ראשונה במליאת הכנסת. זהו חוק חשוב ומוסרי, ליהודים וערבים כאחד המבקשים לישון את שנתם בשקט. אנו שמחים על הכוונה לקדם את הצעת החוק למען אזרחי מדינת ישראל, ומצפים לקידומה בהקדם האפשרי. קיבלנו פניות רבות, מיהודים וערבים, המבקשים לקדם את החוק. לפני כמאה שנים לא היו רמקולים, ואין כל סיבה שקריאה לתפילה תפריע את מנוחתם של אנשים בשעות לילה מאוחרות או בשעות הבוקר המוקדמות".
ח״כ רוברט אילטוב (ישראל ביתנו): ״אני מברך על מציאת המתווה שיאפשר את המשך קידומו של חוק המואזין. הגיע הזמן שנסדיר אחת ולתמיד את סוגיית מערכות הכריזה במסגדים, בכל העולם לרבות במדינות ערב הנושא מוסדר בחוק ואין שום סיבה שישראל תהיה שונה בעניין הזה. למאות אלפי אזרחים ישראלים הגרים בשכונות המעורבות מגיע לישון בשקט".
ח"כ ג'מעה אזברגה (הרשימה המשותפת): "אדוני היושב-ראש, חבריי חברי הכנסת, שמענו אתמול על קידום הצעת חוק המואזין, שבעיתוי זה הינו ניסיון נואש של נתניהו וקהילתו להסיט את הדיון הציבורי משלל פרשותיו על ידי ליבוי השנאה, הפצת מדון וחנופה לבית ספרו הפוליטי, אל מול שעות החקירה הרבות שממתינות לו. החוק מסוכן בעליל, ואינו פוגע רק בחופש הפולחן במקומות הקדושים אלא יש בו ניסיון נואל לרמוס את הזהות והתרבות הערבית והאסלאמית של הארץ ולדחוק כל סממן ערבי ואסלאמי מהמרחב הציבורי. זה חלק ממבול החקיקה האנטי-דמוקרטית שמובילה ממשלת הימין הקיצוני בהנהגתו של נתניהו, ומטרתה למחוק את הזיכרון ההיסטורי של האזרחים הילידים על ידי עובדות אלטרנטיביות. התפיסה הקולוניאלית, המושרשת בבסיסה של מדיניות ממשלת הימין, שדוהרת לכיוון מלחמה והבערת סכסוך דתי, חייבת להבין כי דת האסלאם היא חלק אינטגרלי מהזהות ומהתרבות של הארץ הזו, ואינה מהגרת, ואנו נמשיך במאבק נגד החוק הגזעני".
ח"כ מסעוד גנאים (הרשימה המשותפת): "אדוני היושב-ראש, חבריי חברי הכנסת, שמענו שחוק המואד'ן חוזר עוד פעם, והפעם בגרסה יותר קשה וחמורה. לפי הגרסה החדשה, מעלים את גובה הקנס לכל מסגד שנשמע ממנו אד'אן ל-10,000 שקלים ונותנים למשטרה יותר סמכויות לפשוט על מסגדים ולהחרים את הרמקולים. חוק זה מופנה, אדוני היושב-ראש, בצורה ישירה נגד חופש דת ונגד מצווה דתית ונגד המאמינים בדת האסלאם. הוא גם מופנה נגד המיעוט הערבי הפלסטיני בארץ. האד'אן היה ויישאר חלק מהתרבות ומהנוף של הארץ הזאת. אני אומר לכולם: אל תפגעו באמונה שלנו כי לא נשתוק על זה, וחוק כזה אנחנו לא נכבד.
לקריאה נוספת על ההתפתחויות באישורה של הצעת החוק באתר 'ערוץ שבע', לחצו כאן