הצעת חוק ברית הזוגיות של ח"כ ציפי לבני, נפלה בקריאה טרומית ברוב של 49 מתנגדים אל מול 45 תומכים. ח"כ ציפי לבני:"לחיות כן, לשרת בצבא בטח, אבל להתחתן? כאן תישארו אזרים סוג ב'

אתמול, רביעי 19.12.2018 הצעת חוק ברית הזוגיות של ח"כ ציפי לבני (המחנה הציוני), נפלה בקריאה טרומית ברוב של 49 מתנגדים אל מול 45 תומכים.

יו"ר האופוזיציה ח"כ ציפי לבני (המחנה הציוני): "מה אנחנו בעצם מבקשים? אנחנו מבקשים שזוג אוהב, שני בני אדם, יוכלו לקשור את חייהם ביחד ולקבל את האישור של מדינת ישראל, שגם היא רואה אותם כנשואים. מה קרה? מדינת ישראל הלכה בעקבות חוק השבות וביקשה את משפחות היהודים לבוא למדינת ישראל. לפי חוק השבות הם לא יהודים, אבל הם בני משפחה; לפי חוקי ההשמדה של הנאצים הם היו נרצחים, ונתנו להם בחוק השבות את האפשרות לבוא ולחיות איתנו. אבל לא, לא, לא – לחיות כן, לשרת בצבא בטח, להיהרג, חס וחלילה, בהגנה על מדינת ישראל? לגמרי. אבל להתחתן? כאן תישארו אזרחים סוג ב'. ובני הקהילה הלהט"בית, אלה שראש הממשלה מתגאה מעל כל במה: איזה עוצמה דמוקרטית יש לנו; איזו מערכת של ערכים. המדינה הדמוקרטית, אור לגוים – ראש ממשלה שהבטיח שמתחייב ואומר ומספר עד כמה חשוב לו השוויון, ועד כמה חשובה לו הורות של הומואים – פונדקאות – כל זה זה השקר, זה הפער בין הדימוי, בין המלל, בין המצגת, בין ההצגה, בין הפרזנטור הנפלא שהוא, לבין ההתעלמות המוחלטת מאזרחי ישראל, שחיים פה, אוהבים פה, רוצים להינשא פה – והממשלה מצפצפת עליהם".

שרת המשפטים ח"כ איילת שקד (הבית היהודי): "הצעת חוק ברית הזוגיות האזרחית של חברת הכנסת עליזה לביא ואחרים, מבקשת לכונן מוסד של "ברית זוגיות אזרחית" בישראל, שיהיה מסלול מקביל למוסד הנישואין הדתי, ואשר יחיל על בני זוג שיבחרו בו את מלוא הזכויות והחובות האזרחיות החלות על בני זוג נשואים. כיום, יצירת מסגרת של נישואין מוכרת על פי חוק בישראל, היא באמצעות נישואין בהתאם לדין הדתי, ובהתאמה לדתם של בני הזוג. לצד מסגרת נישואין זו, ולגבי מי שהם חסרי דת ואינם יכולים להינשא זה לזה לפי הוראות הדין האישי, נחקק בשנת 2010 חוק ברית הזוגיות לחסרי דת. הצעת החוק מבקשת ליצור שינוי מדיניות מהותי בנוגע למצב המשפטי הקיים כיום בישראל, ונוגדת את ההסכמים הקואליציוניים הקובעים שלא לשנות את הסטטוס קוו בענייני דת ומדינה, אלא בהסכמת כל סיעות הקואליציה. מאחר שההצעה אינה מקובלת על כלל מפלגות הקואליציה, עמדת הממשלה היא כי יש להתנגד להצעת החוק.

ח"כ אמיר אוחנה (הליכוד) הצביע בעד הצעת החוק על אף המשמעת הקואליציונית. חברי הכנסת יהודה גליק (הליכוד), שרן השכל (הליכוד), רחל עזריה (כולנו) ומירב בן ארי (כולנו) לא השתתפו בהצבעה

לקריאת הצעת החוק המלאה יש ללחוץ כאן