הצעת החוק הקובעת כי כאשר קיימת לקונה משפטית יפנה בית המשפט לעקרונות המשפט העברי אושרה הלילה בקריאה שנייה ושלישית

במליאת הכנסת היום (שלישי) 01.05.2018  אושרה לפנות בוקר, בקריאה שנייה ושלישית הצעת חוק יסודות המשפט (תיקון), התשע"ח-2018 של ח"כ ניסן סלומינסקי. הצעת החוק אושרה ברוב של 39 חברי כנסת מול 32 מתנגדים.

היום (שלישי) 01.05.2018  אושרה לפנות בוקר במליאת הכנסת, הצעת חוק יסודות המשפט (תיקון), התשע"ח-2018 של ח"כ ניסן סלומינסקי בקריאה שנייה ושלישית. הצעת החוק אושרה ברוב של 39 חברי כנסת מול 32 מתנגדים.
הצעת החוק קובעת כי במצב של חסר (לקונה) במשפט, שבו בית המשפט לא מוצא תשובה בחקיקה, פסיקה או היקש, הוא יפנה לעקרונות החירות, הצדק היושר והשלום של המשפט העברי וזאת בנוסף לפנייה לעקרונות האמורים של מורשת ישראל.
 
יו"ר ועדת חוקה ויוזם החוק, ח"כ ניסן סלומינסקי (הבית היהודי): "סך הכל הכוונה שאם יש לקונה בחוק, במקום שהשופט ירוץ לחפש בכל העולם מערכות חוקים, שיסתכל במשפט העברי. תרצה תשתמש, לא תרצה תפעיל שיקול דעת ותעשה מה שאתה מבין. זו לא מהפכה גדולה ואין כאן שום דבר שצריך להפחיד. היושר הצדק והשלום זה משהו שגם האופוזיציה יכולה להצביע בעד".


ח"כ ציפי חוטובלי (הליכוד) : "מדובר בתיקון של עוול בן עשרות שנים. אנחנו מתחברים לראשי הציונות שרצו שיהיה פה משפט עברי. אין לזה שום קשר למדינת הלכה. עקרונות המשפט העברי צריכים להנחות אותנו כמדינה יהודית".
 
ח"כ מירב מיכאלי (המחנה הציוני):  "איך אפשר לכפות על אדם לא מאמין, דין שהוא בשונה מחוק של מדינה דמוקרטית, לא התקבל במקום הזה, לא התקבל ע"י נציגות שנבחרה, לא זכה לדיון של בעד ונגד ולא עומד בקריטריונים של דמוקרטיה. באיזה עולם אפשר לכפות את הדין הזה על אזרחים במדינה דמוקרטית. זה דין שלא מכיר בשוויון, לא בין יהודים ושאינם יהודים ולא בין גברים לנשים".


חברת הכנסת יעל גרמן (יש עתיד):  "אתם לא מבינים שלכוח יש מגבלה. צריך להקשיב לציבור ולרחשי ליבו ומי שלא מקשיב לציבור לא ראוי לשלטון. לכאורה אומר ח"כ סלומינסקי שלא משנים שום דבר. המשפט העברי מפחיד מפני שהוא נשען על הלכות שמדירות נשים, שאומרות שאסור לתת זכויות שוות ללהט"בים, שגורמות לאי שוויון בחברה ולפיצול ושסעים בחברה"


להצעת החוק המלאה ודברי ההסבר יש ללחוץ כאן