שר המשפטים פרסם כי הוא מקדם מהלך להתאמת טפסים למשפחות גאות ואמר: "צעד נוסף למען שיוויון זכויות לקהילת הלהט"ב".

אתמול, ראשון 1.11.2020 שר המשפטים ח"כ אבי ניסנקורן (כחול לבן) העלה פוסט בחשבון הפייסבוק שלו בו הוא מצהיר כי הוא מוביל מהלך לשינוי טפסים ממשלתיים והתאמתם למשחפחות גאות ויחידניות.

כזכור, בשבוע שעבר נפלה בקריאה טרומית הצעת החוק של ח"כ יוראי להב הרצנו (יש עתיד) לשינוי ההגדרות בטפסים ממשלתיים והתאמתם למשפחות להט"ב. הצעת החוק ביקשה להחליף את ההגדרות "אימא" ו"אבא" ל"הורה אחד" ו"הורה שתיים".

שר המשפטים ח"כ אבי ניסנקורן (כחול לבן) הציג את עמדת הממשלה ואמר כי הממשלה מתנגדת להצעת החוק אך כשר המשפטים הוא יתחיל הליך של שינוי הטפסים הנתונים לאחריות משרדו והתאמתם למשפחות להט"ב.

שר המשפטים ח"כ אבי ניסנקורן (כחול לבן) כתב:

"משפחה היא משפחה. לכבוד הוא לי להוביל לראשונה בישראל התאמת טפסים ממשלתיים רשמיים למשפחות גאות ולמשפחות יחידניות. בשבוע שעבר התחייבתי בתשובה להצעת החוק של ח"כ יוראי להב הרצנו לפעול בנושא הזה. היום עשינו את הצעד הראשון והתאמנו את הטפסים הראשונים במשרד המשפטים, כך שבמקום קטגוריות "אב״ ו״אם" ייכתב בסעיפי ההורים "הורה 1״ ו״הורה 2". מלבד הטפסים הפיזיים הרשמיים שיעודכנו כבר השבוע, הנחתי להמשיך ולסקור את כל יתר הטפסים הרשמיים במשרד, ולהתאים את כל אלו שניתן לשנות. זה צעד נוסף שאנו מקדמים למען שיוויון זכויות לקהילת הלהט"ב ולכל אזרח בישראל. הורים גאים ומשפחות יחידניות הם משפחה לכל דבר ואין סיבה שיתקלו בתחושת מבוכה ובקשיים ביורוקרטיים מול גורמי ממשלה המחויבים להעניק שירות שוויוני לכל אדם באשר הוא. אני בטוח שהמהלך שהתנענו במשרד המשפטים יהיה זרז לצעדים דומים במשרדים נוספים לטובת כל אזרחי ישראל על כל גווניה".

ח"כ משה גפני (יהדות התורה) טען כי מדובר בשינוי בסטטוס קוו ואמר:

 "המהלך מנוגד לחוק, זו התנהגות מופרעת של אנשים שלא מבינים כיצד הכנסת עובדת, לא אעבור על כך בשתיקה".

ח"ר יוראי להב הרצנו (יש עתיד) הגיב למהלך של שר המשפטים וכתב:

"בשורה התחתונה, הלחץ שלנו עובד והשינוי מתחיל. בשבוע שעבר הצעת החוק שלי, שקובעת שהמדינה תתחיל להכיר במציאות הקיימת בישראל – בה ישנן משפחות מסוגים שונים, נפלה. היא נפלה כי אנשי כחול לבן וימינה ברחו מהמליאה או התנגדו להצעת החוק. אתמול הודיע שר המשפטים שהוא ינחה שהטפסים שתחת משרדו ישונו ברוח הצעת החוק. החלטתו של ניסנקורן לא תחול על כל משרדי הממשלה (כמו משרד הפנים שמנפיק דרכונים ות"ז), לא על גופים ציבוריים כמו אוניברסיטאות, בנקים ובריכות שחייה, וגם השר הבא יוכל לבטל את ההנחייה בהחלטה פשוטה – אבל השינוי הוא כמובן חיובי ואני מברך עליו. בעיקר חבל לי על אנשי כחול לבן, שפעם אחר פעם בוחרים להצביע נגד מצפונם ועמדותיהם, נגד ההבטחות שנתנו לבוחרים שלהם – שלנו. השינוי של הטפסים היא הוכחה לאפקטיביות של עבודת אופוזיציה נכונה, ואני אמשיך לדחוף, לאתגר ולוודא שהממשלה המנותקת הזאת תפסיק להתעסק רק בעצמה, ותתחיל לחשוב על חיי אזרחיה".

ח"כ אליהו ברוכי (יהדות התורה) התייחס לפרסום במהלך נאום במליאה ואמר:

"מאז נכנס שר המשפטים אבי ניסנקורן לתפקידו הוא מצהיר מעל כל במה על המחויבות שלו לשמור על שלטון החוק, הוא הגיע כדי להחזיר את הממלכתיות, שלדבריו נעלמה. בשבוע שעבר התקיימה כאן בכנסת הצבעה על הצעת חוק שביקשה להחליף את "אבא" ו"אימא" בטפסים הממשלתיים ל"הורה 1", "הורה 2", אבל השר הממלכתי החליט משום מה שהוא מעל החוק, והצבעה דמוקרטית כאן במליאת הכנסת מחייבת את כולם – אותו לא. בהוראתו, בטפסים של משרד המשפטים אומצה ההצעה שנדחתה: אין אבא ואימא – יש הורה 1 והורה 2. אני לא רוצה להשתמש בביטויים זולים, אבל לא זכור לי ששר בממשלה אמר לכנסת המחוקקת: "שמעתי עלייך". לאן נעלמה הדמוקרטיה הממלכתית? כנראה שיש דמוקרטיה 1 ודמוקרטיה 2".

ח"כ אסנת הילה מארק (הליכוד) התבטאה סביב הסוגיה בראיון לעיתון 'ישראל היום' ואמרה:

"אני לא נגד הלה"טבים, אני בנאדם של 'חיה ותן לחיות'. אני אמנם דתייה, אבל לא יכולה לכפות עליך איך תחיה. תחיה איך שאתה מבין ורוצה. מפה, ועד שבתעודת הזהות נשנה לאבא ואבא? הם בעצמם, בתוך הקהילה, לא יודעים איך הם קוראים לעצמם. יש זוגות שאומרים אבא ואבא, יש שאומרים הוא אבא והוא אמא. הם לא סגורים על זה. אתה רוצה לשנות טפסים ממשלתיים?! איפה ערך המשפחה? אני עדיין חושבת שהדבר הכי חשוב זה לשמור על הצביון המשפחתי. יש פה מדינה יהודית. לא מדינת הלכה, מדינה יהודית, ואנחנו רוצים לשמור על הצביון הזה".