"זה סיפור די מדהים מבחינתי שהבית היהודי, כשמו כן הוא, לא מפרסם מצע בעניין סוגיות של דת ומדינה. אנחנו חושבים שזה עניין מרכזי ומקווים מאוד שזה יאומץ גם על ידי הבית היהודי.
זה מדאיג אותי שהולכים לישראליות. רק בשבועות האחרונים רצינו שיהיה דיון בסיעה על סוגיית השבת – מרכולים, רכבת, כדורגל. היה על מה לדבר והשר בנט לא אישר את הדיון בסיעה. בכל יום יש עניין חדש סביב דת ומדינה ובנט לא רוצה שיהיה דיון. כבר בבחירות הקודמות סיכמנו, השר בנט ואני, שיהיה צוות שיכלול את אורי אורבך ז"ל, איילת שקד ואורית סטרוק – שישב והגיע להסכמה בסוגיות דת ומדינה, ובנט לא העלה את זה בסוף בשום מקום. הוא אמר שאצלו לא תהיה שום מילה על דת ומדינה. עלינו זה לא מקובל, דת ומדינה זה דבר חשוב.
אנחנו עובדים על זה שנלך יחד. היינו יכולים לנתק קשר, אבל אנחנו משקיעים מאמץ למצוא גישור. בינתיים התגובה היא שלילית. כבר חודשים רבים אומרים בבית היהודי שנלך יחד גם בבחירות הבאות ולא עושים דבר עם זה".
ביום שלישי הקרוב תערוך מפלגת האיחוד הלאומי (שמרכיבה חלק מרשימת הבית היהודי) ועידת דת ומדינה, שם הם יציגו מצע שעוסק בענייני דת ומדינה, הנחשב שמרני וספק אם עולה בקנה אחד עם מדיניותו של מנהיג המפלגה נפתלי בנט:
בסוגיית השבת נכתב כי "ניצב בפנינו אתגר מחודש: המפלגה תפעל לחיזוק שמירת השבת במרחב הציבורי הממלכתי. המפלגה רואה משימה ראשונה במעלה לקביעה כיצד יפעלו המערכות הכלליות, מה יהיה אופי הרחוב וכיצד ייראה המרחב הציבורי במדינת ישראל; אינה תומכת ביוזמות פרטיות או בהצעות פשרה ברוח אמונות שונות שמחלישות את שמירת השבת. המפלגה תפעל להסדרת עבודות התשתיות הלאומיות כפי שיקבעו הרבנים הראשיים והרבנות הראשית".
במצע מצהירים גם על המשך המלחמה ברפורמים ובקונסרבטיבים. "המפלגה תמנע כל מתן תוקף והכרה בתנועות שאינן אורתודוקסיות מתוך ההבנה שהרפורמה מובילה להחלשת הזהות היהודית ולהתרופפות הקשר של יהודי העולם למדינה", ומדגישים כי "המפלגה תפעל לשמירה על הסדרי התפילה הנהוגים בכותל לאור הדרכתם של הרבנים הראשיים לישראל". סעיף נוסף שעלול להביא למחלוקת ציבורית עוסק בעניין המשפחה, שם מצהירים באיחוד כי המפלגה "תפעל לחיזוק מעמד התא המשפחתי המסורתי בחינוך, הסברה וחקיקה. תוביל ותקדם תוכנית לחיזוק מוסד הנישואים". במצע נכתב כי המפלגה "רואה במבנה המשפחה היהודי והטבעי של אב ואם את מבנה המשפחה היחיד המוכר במדינה; תפעל למנוע כל חקיקה שתאפשר נישואים חד־מיניים או זכויות אחרות שיגרמו הכרה כמשפחה בקשרים אלו".
באיחוד הלאומי שומרים על קו שמרני ויוצאים גם נגד ארגון צהר, שהודיע השבוע שהוא מקים מערך כשרות חדש שיתחרה בזה של הרבנות הראשית. במצע נכתב כי "ברצון התנועה לחזק את הרבנות הראשית ואת מעמדה כסמכות התורנית ההלכתית העליונה והיחידה במדינה". כמו כן, "תפעל לחיזוק מערך השירות הממלכתי, ליישום חוקי הכשרות ולעידוד רכישת מוצרים נושאי הכשר מהרבנות הראשית ומהרבנויות המקומיות". בבית היהודי לא נשארים חייבים ויוצאים במתקפה חריפה נגד אריאל:
"הוא בבעיה גדולה גם בבית וגם בחוץ, בעבר, האיחוד הלאומי התבדל בסוגיית הימין וארץ ישראל והיום זה כבר לא רלוונטי – עמונה, נתיב האבות, בנייה בהתיישבות, בהכל בנט מטפל ואריאל נשאר לא רלוונטי. לפני חודשיים הם החליטו להתבדל על רקע דת ומדינה, ומנסים ליצור משהו סביב זה". לדברי בכירים בסיעה, "אנשי האיחוד הלאומי מעולם לא פנו לקיים דיון בסוגיות של דת ומדינה", ומוסיפים כי "בחמש השנים האחרונות לא ראינו את אריאל מייצר משהו בנושא דת ומדינה. נכון שהוא התלבש על סוגיית הכותל, וזהו. בסוגיית השבת הוא לא היה בשיחות שלנו עם ראש הממשלה, ברגע שהבנו שהכל היה פוליטי ולא מהותי, אפשר היה גם לא להיות חמור קופץ בראש". נכון שנפתלי עוסק יותר בעניינים מדיניים, ביטחוניים ובמשרד החינוך – וזה טבעי. חוץ מזה, יש מורכבות בתוך הבית היהודי בנושאים האלה, יש תפיסות שונות וזה יותר מסובך. אבל אנחנו עובדים בשיתוף פעולה מלא עם בצלאל סמוטריץ' ואלי בן דהן מהאיחוד הלאומי, שהם לומדים ומעמיקים בסוגיות האלה ולא רצים להדליף שטויות. אורי אריאל כבר ניסה להביא לפירוד עם כל מיני ניסיונות החייאה של חבירה לאלי ישי. הוא עסוק בפוליטיקה וברצון למצוא בידול פוליטי חדש. לא מתרגשים מזה".
לקריאת הראיון המלא באתר 'ישראל היום', לחצו כאן.