דבריה של השרה ציפי לבני –
"אני חושבת שנכון להנהיג שקיפות בוועדה, לרבות אופן הצבעת השרים, ואני מתכוונת לבדוק אם ואילו מגבלות ישנן על החלטה כזו. מדובר בדיונים שלא חלה עליהם סודיות, ואופן הצבעת השרים על הצעות חוק המשפיעות על חיי כולנו אינו סוד מדינה"
לידיעה המלאה ב"גלובס"
לאחרונה הוגשה הצעת חוק בנושא על-ידי מספר חברי וחברות הכנסת –
ח"כ יריב לווין (ליכוד), ח"כ אורית סטרוק (הבית היהודי), ח"כ אברהם מיכאלי (ש"ס) וח"כ נחמן שי (העבודה).
ניתן לעיין בהצעת החוק המבקשת לקדם את השקיפות בוועדת השרים לענייני חקיקה כאן.
מכון 'על משמר הכנסת' הפיץ נייר עמדה בנושא ביום "חופש המידע בכנסת" –
לקריאת נייר העמדה של מכון 'על משמר הכנסת' בו המכון מצביע על הבעיות השונות המשמרות את הפערים בין הציבור לבין נבחריו – לחצו כאן.
ח"כ מיקי רוזנטל, יו"ר השדולה לממשל פתוח ושקיפות מצטרף למאבק –
"ועדת השרים לענייני חקיקה היא אחת הועדות החשובות ביותר בממשלה, ויש לה השפעה דרמטית על החיים שלכם. כאשר הצעת חוק חדשה עולה במליאת הכנסת היא תגיע קודם לכן לדיון בוועדת השרים לחקיקה. אם הוועדה תחליט לגנוז את החוק-אבד עליו הכלח . תחליט הוועדה לקדמו – החוק יחזור לדיון בכנסת.
עד היום לא יכול היה הציבור לדעת כיצד הצביעו השרים חברי הוועדה. למה החליטו לתמוך בחוק מסויים או להתנגד לאחר? דיונים בעניינים מהותים לחיינו וחורצי גורלות התנהלו בחשאיות כאילו מדובר במבצע צבאי סודי. הנימוק: שרים לא יוכלו להתבטא בחופשיות אם יפורסמו הפרוטוקולים של הוועדה. זה מה שנקרא ״הכי פוליטיקה ישנה״. הטיעון עבש ומופרך ויש כמובן לפרסם את דיוני הועדה כדי שנדע מה באמת חושבים השרים בסוגיות שעל הפרק ולא רק מה שהם רוצים שנדע עליהם.
בראש הוועדה עומדת שרת המשפטים ציפי לבני שהתבטאה באחרונה בזכות הפומביות של דיוני הוועדה ופירסום הפרוטוקולים שלה. כל הכבוד! אני מברך את לבני על עמדתה האמיצה והנחוצה – אבל בכך לא תם המאבק על זכות הציבור לדעת, אלא רק מתחיל. בוועדה חברים עוד רבים והם עשויים לבלום את המהלך של לבני או לסרס אותו. כאן אתם ואנחנו נכנסים לתמונה. זהו אחד המאבקים החשובים על השקיפות השלטונית. שווה להתגייס. פנו לכל אחד מחברי הוועדה וודאו שהוא תומך במהלך של לבני"
לדברים בעמוד הפייסבוק של ח"כ מיקי רוזנטל