היום, רביעי 1.5.2019 לאחר פרסום הכתבה בחדשות ערוץ 2 לפיה עיריית חולון ביטלה הפרדה מגדרית שתוכננה באירוע לציון יום השואה שייערך הערב, ובעקבות התערבות המשנה ליועמ"ש, ח"כ בצלאל סמוטריץ' מצהיר כי ידרוש לאפשר הפרדה מגדרית באירועים מסוג זה בעתיד.
כזכור, אתמול פורסם כי בעיר חולון יקיימו כמו ברשויות מקומיות רבות, אירוע לציון יום הזיכרון לשואה ולגבורה בהשתתפות ראש העיר וסגנו בהיכל הספורט העירוני.
אולם, בניגוד להוראות המשפטיות, האירוע תוכנן להתקיים בהפרדה מגדרית מלאה – חרף ההנחיות שאוסרות על מימון עירוני לאירועים מסוג זה, וחוות דעת של היועמ"ש שאף מתירה לאסור על קיומם בשל פגיעה בנשים
.
שדולת הנשים פנתה למשנה ליועמ"ש בדרישה לבטל את האירוע, והמשנה ליועמ"ש שיגרה מכתב לעירייה, בדרישה לבטל את ההפרדה באירוע מחר.
בעירייה השיבו תחילה כי ההפרדה נובעת מכך שהאירוע מיועד לציבור התורני, ופתוח בפני כלל התושבים שיכולים לבחור אם להשתתף בו או לא. עם זאת, בעקבות המכתב הודיעו כי האירוע מחר אכן יתקיים ללא הפרדה בין נשים לגברים.
ח"כ בצלאל סמוטריץ' (איחוד מפלגות הימין) צייץ בחשבון הטוויטר שלו: "הנה עוד סיבה שאני רוצה את תיק המשפטים לבטל את הכפייה החילונית פונדמנטליסטית ומטורללת הזו של דינה זילבר, שמבקשת ביוהרה לחנך מחדש את הציבור הדתי, ומונעת ממנו לקיים אירועים התואמים את אמונתו הדתית. בדרישות הקואליציוניות שלנו יש תיקון לחוק שיאפשר הפרדה מגדרית בשל אמונה דתית. האמת היא, שזה המצב החוקי גם היום. הכפייה ההיפר-אקטיביסטית של זילבר, כמו במקרים רבים אחרים, היא בלתי חוקית בעליל. במצב הנוכחי, אין מנוס מלהבהיר את זה שוב בחוק, וכך בעזרת ה' נעשה".
ח"כ מיכל רוזין (מרצ): "אתמול, במהדורת חדשות 12 פורסם כי יתקיים אירוע לציון יום הזיכרון לשואה ולגבורה בחולון, אשר תוכנן להיות בהפרדה מגדרית מלאה. רק עקב התערבות של שדולת הנשים, שפנתה למשנה ליועמ"ש דינה זילבר, הודיעו בעירייה כי ההפרדה באירוע תבוטל. קשה להאמין שגם בשנת 2019 אנחנו עוד צריכות להיאבק כדי שהימין הישראלי יכיר בעובדה שהפרדה = הדרה, גם אחרי שחוות דעת של היועמ"ש אמרה זאת במפורש. לכן, מיד עם פתיחת הכנסת ה-21, הגשתי בשם סיעת מרצ הצעה לקבוע כי הפרדה מטעמי מין גזע, דת, קבוצה דתית, נטייה מינית או זהות מגדרית היא בגדר אפליה אסורה. למול הניסיונות של בצלאל סמוטריץ' לאפשר בחוק הפרדה מגדרית מטעמים דתיים, למרות הפסיקה ולמרות הנחיות היועמ"ש, עלינו להתייצב להגנת הדמוקרטיה הליברלית ולהבהיר חד משמעית: אי אפשר לתת לטיעונים דתיים לפגוע עוד יותר בזכות לשוויון".