דברי סגן השר בן-דהן:
"מחזירים את אמון הציבור בשירותי הדת
**
המשימה העיקרית שלנו היא להפוך את שירותי הדת לנגישים וידידותיים יותר עבור כלל אזרחי המדינה. מבחינה זו, הנראות הציבורית של המערכת היא עניין חשוב ביותר. רב עיר הוא נבחר ציבור ועלינו להתייחס אליו ככזה, גם כאשר אנו מוצאים אי-סדרים בתפקודו.
**
לכן, יזמתי הצעת חוק ממשלתית להקמת ועדת בירור כאשר מוגשות נגד רב עיר תלונות על חוסר תפקוד. אני מקווה שהצעת החוק תהיה צעד נוסף בהחזרת אמון ציבור במערכת שירותי הדת.
הצעת החוק הוגשה בהסכמתם של הרב הראשי, הרב דוד לאו ואיגוד רבני ישראל."
חלקים נבחרים מתוך דברי ההסבר להצעת החוק:
בניגוד לנבחר ציבור רגיל, העומד לבחירת הציבור מדי תקופה, רב עיר מכהן בתפקידו ברצף עד לגיל פרישה הקבוע בתקנות.
מחוקק המשנה ראה לנכון במסגרת התקנות להעניק לרב הגנות שונות מפני פיטורין וזאת על מנת להקנות לו עצמאות במילוי תפקידו והפעלת סמכויותיו.
הקושי בפניו נתקלים הגורמים המוסמכים במשרד לשירותי דת וברבנות הראשית הוא העדר כלים המאפשרים לתת מענה במקרים חריגים בהם מסיבות שונות רב אינו ממלא את תפקידו כראוי או שאינו מתפקד.
סעיף 12א לחוק שירותי הדת היהודיים מסדיר דין משמעתי לרבני ערים, שנועד לתת מענה לעבירות משמעתיות/אתיות של רבני ערים. עם זאת, אין בכך כדי לתת מענה למקרים בהם כאמור הבעיה היא חוסר תפקוד ואופן התנהלות כללי.
מטרת החוק המוצע הינה אפוא לתת למשרד לשירותי דת ולרבנות הראשית כלים להתמודד עם טענות לחוסר תפקוד של רב עיר, ולאפשר להעביר רב עיר מכהונתו במקרים חריגים, וזאת בדומה להסדרים הקיימים בחוק ביחס לנבחרי הציבור ברשויות מקומיות וביחס לאיגודי ערים.
לקריאת הצעת החוק המלאה לחצו כאן