אתמול, מוצ"ש 12.05.2018 פורסם תחקיר ב"חדשות סוף השבוע" אודות בלנית אשר היקף משרתה צומצם, בשל דיווח לפיו קיים ספק אודות יהדותה, אותו העבירה אחת הטובלות במקווה בו היא מועסקת אל רב העיר קריית מוצקין, הרב דרוקמן.
הבלנית, עלתה לפני 35 שנים מאתיופיה, הוסמכה בשנת 2015 כבלנית והתחילה לעבוד במועצה הדתית כבלנית מחליפה. אחת הטובלות הטילה ספק ביהדותה של הבלנית בפני רב העיר קריית מוצקין, הרב דרוקמן. בתגובה, פרסם הרב דרוקמן הודעה לנשים שטבלו במקווה ברחוב דקר בקרית מוצקין, וכתב: "יתקשרו אליכן באופן דחוף היות ויש בעיה הלכתית מסוימת במקווה שם".
לפני חודשיים גילה הרב שהבלנית ממשיכה להטביל מידי פעם ובחר לפרסם מודעה בעיתון כי "לאור העובדה שבמקווה הטהרה ברחוב דקר לא ממושמעים אליי בנושאים מהותיים, אין לרבנות מוצקין יותר אחריות למקווה הטהרה ברחוב דקר בקרית מוצקין", ולמעשה במסגרת מודעה זו ביטל את פעילות המקווה כולו. בהמשך התגלה כי הפסילה חלה בעבור הזמנים שבהם הבלנית כהת העור עבדה במקום ואילו פעולת המקווה יכלה להימשך כאשר במקום עבדה בלנית בהירת עור. בחודש שעבר הבלנית עברה למקווה אחר בעיר והיקף משרתה צומצם, היא עוסקת יותר בניקיון וגביית כספים ופחות בטהרת הנשים.
ח"כ פנינה תמנו- שטה (יש עתיד): מי הוא ומי שמו לקבוע שהיהדות של יוצאי אתיופיה היא פחותה? ערלות לב, ומקומם יותר שהוא גם מתפרנס מהמדינה ומקבל כספי ציבור. היהדות שלנו, של יהודי אתיופיה אינה ניתנת לערעור ושידעו כל אזרחי מדינת ישראל שהצביעות חוגגת ושבמדינת ישראל אין מקום לערך השוויון. כשהרבנות נשלטת על ידי קבוצה אליטיסטית שחושבת שהמונופול בידיה, לא פלא שמי שלא דומה להם סובל. הגיע הזמן להפר שתיקה ולהילחם בכל הכוח נגד אפליית הממסד הרבני.
יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו): בשנה האחרונה עסקתי רבות בבדיקות היהדות שנעשות ליוצאי בריה"מ וברשימות השחורות של הרבנות. כל מי שלא במיינסטרים הפך ליהודי בספק. תחקרו לעומק ותגלו שמדובר בפגיעה במליוני אזרחים ע"י הרבנות".
עודד פורר (ישראל ביתנו): " בכתבה ששודרה הערב בחדשות ראינו את הרבנות מוכיחה שוב שהמונופול הזה פועל פעמים רבות באופן גזעני ומכוער. יהודים צריכים להילחם לפתע על זהותם בארץ ישראל, וכל זאת רק בשל מוצאם. זו עוולה שאנו מחויבים לתקן ולהוציא את הגזענות מהרבנות. הכלל הוא פשוט – יהדות בלי עסקנות".
עורך דינו של הרב דוד דרוקמן :"הרב דוחה את הטענות בכתבה ומצר על השימוש הציני בקהילה האתיופית ככלי ניגוח כנגדו. מטעמי שמירה על צנעת הפרט אין אפשרות להכניס לפרטי המקרה הבלנית הועברה למקווה אחר מטעמים מקצועיים-הלכתיים בלבד והיא ממשיכה בעבודתה שם ללא כל קשר למוצאה או לצבע עורה".
לצפייה בכתבה המלאה יש ללחוץ כאן