יום לציון זכויות הקהילה הגאה בכנסת

ביום ג', 1 במרץ 2022 כ"ח באדר א' תשפ"ב, התקיים בכנסת יום לציון זכויות הקהילה הגאה. כחלק מציון יום זה הוזמנו ארגוני הקהילה הגאה לדיון מיוחד שהתקיים במליאת הכנסת. בנאומו ח"כ איתן גינזבורג (כחול לבן) דיבר על השינוי שנעשה בתחום הפונדקאות בישראל:  

"אני מאמין שהממשלה שקמה לפני כמה חודשים, היא בשורה של ממש לקהילה הגאה. יש לנו בכנסת כל כך הרבה מפלגות שתומכות בערכי שוויון, סובלנות וראיית האחר שכעת גם מרכיבות חלק ניכר מהממשלה. ביחד הן מהוות הזדמנות היסטורית ואולי חד-פעמית לקהילה כולה. מה הספקנו לעשות? המעט שהספקנו לעשות למען הקהילה: בתקציב העמדנו 90 מיליון שקלים מתקציב המדינה בשנים הקרובות שיועדו לקהילות הלהט"ב והארגונים שלהם; בפונדקאות התאפשר לקיים, גם לזוגות גברים וגברים יחידניים, הליך של פונדקאות כאן, במדינה, כך שלא יצטרכו לנסוע לחוץ לארץ כדי להקים משפחה". 

 ח"כ יוראי להב הרצנו (יש עתיד) הוסיף:  

"אני בוחר לשוב לתקף את האמירה המובנת מאליה הזאת כי יש בבית הזה חברים שחושבים שאנחנו לא שווים או שווים פחות. אותם חברים חרתו על דגלם להיאבק באמת, להיאבק בנו למרות שנבראנו בצלם. אותם חברות וחברי כנסת חושבים שאנשים הם אנשים רק אם הם חושבים או נראים כמוהם. הם מבטלים אותנו, שוללים את אורחות חיינו. הם טוענים שצריך להמיר אותנו, שעצם ההימצאות שלנו במרחב הציבורי עלולה להחריב את המבנה המשפחתי, למוטט את צביונה היהודי והדמוקרטי של מדינת ישראל. הם שוגים.

ועל מהותה של מדינת היהודים אמר:

"מדינת היהודים הוקמה כדי שכל יהודי וכל יהודייה יוכלו לממש את אורחות חייהם בהתאם לצו מצפונם. "התקווה" מצווה אותנו לכונן בארץ ציון וירושלים עם חופשי בארצנו. אנחנו חלק מהעם הזה, וזוהי ארצנו".

השרה לשוויון חברתי מירב כהן (יש עתיד) התייחסה בנאומה למיזם שמתרחש בחברה החרדית בנושא:  

"אני חושבת שאחד מהמיזמים שאני הכי הכי גאה בהם, זה מה שאנחנו עושים עם עמותת בת קול. אנחנו בדיוק השקנו עכשיו מוקד חירום שנותן מענה לנשים דתיות וחרדיות שיוצאות מהארון ומתמודדות עם קשיים שפשוט אי-אפשר לתאר אותם. הן מאבדות בבת אחת את העורף המשפחתי, את העורף הפיננסי, מאבדות לפעמים את האמונה באלוהים שלהן. ואנחנו בעצם מושיטים להן יד, שבעיניי זה ממש הצלת נפשות, לא פחות מזה. אנחנו גם רואים ששיעור ההתאבדויות הוא לא קטן. אנחנו באמת צריכים להושיט יד לאנשים שנמצאים בצמתים כאלו. בעצם אנחנו פתחנו מוקד שיש בו רבנים ופסיכולוגים וקבוצות תמיכה, ובעיניי זה ממש מציל חיים". 

בנאומו ח"כ הרב גלעד קריב (עבודה) בירך את חברות וחברי הקהילה הגאה:

"אבקש להצטרף לברכות שנאמרו לחברי הכנסת המובילים את השדולה למען זכויות הקהילה הגאה. לברך אותם, אבל בעיקר לומר להם תודה. תודה, מכיוון שבסופו של דבר המאבק למען זכויות הקהילה הגאה בישראל, המאבק למען השוויון, ההכלה והקבלה, הוא לא מאבק רק למען בני ובנות הקהילה הגאה, הוא מאבק למען דמותה הערכית והמוסרית של החברה הישראלית כולה".

עוד הוסיף על פעילותו בנושא כשאמר:

"אני גאה להשתייך לזרם דתי ולתנועה דתית שהניפה את דגל השוויון  באופן כללי, אבל גם בהקשר הספציפי הזה של שוויון לחברי וחברות הקהילה הגאה. ערכתי, במהלך שנותיי כרב, אין-ספור חופות לזוגות, והחופות המרגשות ביותר היו לא אחת חופות, טקסי חופה וקידושין מסורתיים, כאשר מתחת לחופה עמד זוג של נשים או זוג של גברים. אני גאה על כך שבית הדין לגיור של התנועה הדתית שאני משתייך אליה עוסק יום-יום בגיורם של קטינים שנולדו במסגרת הליך פונדקאות או שאומצו על ידי זוגות או על ידי הורים יחידניים".

וסיים בדברים שאמר בדיון שהתקיים בוועדת החוקה לציון יום זכויות הקהילה הגאה:

"היום בדיון שקיימנו אמרתי, ואני אומר את זה כאן, שלצערי ישנם רבים, גם בבית הזה, שמדברים גבוהה-גבוהה על ערכי המשפחה אבל למעשה כל פעולתם חותרת תחת המקום המרכזי של חיי המשפחה, חיי הזוגיות, ההורות, בחיי אין-ספור אזרחים ואזרחיות במדינת ישראל. מי שמאמין בחשיבותו של מוסד המשפחה, מי שמאמין בזכות הגדולה להיות הורה לילד, ללוות אותו בשנות ילדותו, לחנך אותו, לסייע לו לצמוח כאדם שלם, מאושר, המגשים את עצמו ותורם לחברתו – מי שבאמת מאמין בערכי המשפחה לא מבקש לצמצם את הזכות לחיי משפחה, זוגיות והורות ולחסום את הנגישות של רבבות למימוש אותה הזכות".