להלן לקט התבטאויות מן הדיון:
ח"כ נחמן שי (המחנה הציוני) יו"ר השדולה:
"'ה״פליק פלאק' לאחור שעשתה הבוקר הממשלה נותן לה ציון גבוה באקרובטיקה, אבל מדרג אותה נמוך מאד באמינות. ליהדות ארה״ב, רובה ככולה נגרמו מפח נפש, אכזבה ותחושה של בגידה…הסכם הכותל שעשו נתן שרנסקי ואביחי מנדלבליט נתן תקווה, והתקווה הזאת נגוזה. הקהילה היהודית. ארה״ב היא גשר יציב ואיתן ביחסי שתי המדינות, הבוקר הוא נסדק".
מייקל סיגל, יו"ר חבר הנאמנים של הסוכנות היהודית:
"כבוד בשבילנו לשבת פה כמייצגי יהדות העולם. האמת שלא תכננו להיות פה לפני 24 שעות. המשבר הזה הביא לאיחוד הזרמים ועלינו לפתור אותו ביחד".
יו"ר, ח"כ יצחק (בוז'י) הרצוג (המחנה הציוני):
"זו טרגדיה שהכותל שראה טרגדיות ושמחות איחוד ופילוג באלפי שנות קיומו, הופך לבלע מחלוקת ופילוג בעמינו. אני מתבייש בהחלטת הממשלה. אנחנו מאמינים בפעולה משותפת עם הזרמים ועם העם היהודי בתפוצות, שכן אחים ואחיות אנחנו. אסור לנו לקבל את העובדה שלמערכת הפוליטית בישראל אין אומץ לגבות את הפשרה בכותל שהוסכמה ועבדנו עליה שנים. אני מבקש להתנצל בשמם של הרבה ישראלים שמאמינים בעם היהודי ובשוויון לכולם כיהודים. יש פה נתיב מסוכן מאד – זוהי דרך מסוכנת שתוביל למחלוקת קשה בינינו. עלינו לעשות כל שביכולתנו כדי למנוע את הסכנה והטרגדיה בכך שיהודי התפוצות, במיוחד יהודי ארה"ב והדור הצעיר מרגישים שהם מודרים ומרגישים שהם אינם חלק מאיתנו".
ח"כ תמר זנדברג (מרצ):
"מהות הכינוס היום הוא בשם הערכים. לפני 4 שנים הצטרפתי לנשות הכותל. כי אני פמיניסטית ומאמינה בחופש דת בישראל, מרגישה מובכת שהמדינה שלנו אחרי 3000 שנים ה המקום היחיד שלא ניתן להתגייר, להתחתן או להתפלל ע"פ אמונתנו. פוליטיקה היא ביזנס של תקווה . זה נגד נשים וחילונים".
הרבה ג'ולי שונפלד, ראשת כנסת הרבנים, התנועה הקונסרבטיבית:
"תזכרו: "ישראל – פלורליזם- ביטחון". ההחלטות בדבר הקפאת מתווה הכותל וחוק הגיור איום ישיר לביטחונה של ישראל. מי יבטיח לכם תרומות אם תתנהגו כך? אי קבלת הגיורים שלנו זוהי פגיעה אישית בנו. אנו לא מקבלים את העובדה כי השלטונות הרשמיים בישראל מנוהלים ע"י הרבנות הראשות. לנו אכפת מכם, אבל עברתם קו אדום. אל לכם להצביע בעד החוק לא ביום שני ולא לעולם!".
השר לשיתוף פעולה אזורי, צחי הנגבי (הליכוד):
"מצפים ממני כעת להיות קוסם. אני יודע שהיתה שעת רצון כשנחתם הסכם הכותל אבל מרגע שעבר התפתחה מציאות שלא אפשרה יישומו. אני עדיין מאמין בו. מקווה שייושם בעתיד. רוה"מ הודיע שיחל לאלתר יישום ההיבט הפיזי. אעקוב אחר העניין. אני לא מאבד תקווה. הדיאלוג חשוב. לגבי חוק הגיור – זה עוד לא סופי. אני מבין את הקשיים. הכל פתוח. אל.תאבדו תקווה."
ח"כ ענת ברקו (הליכוד):
"אני חילונית. רק כשהייתי במשלחת של צה"ל בארה"ב בזמנו, כסגן אלוף, נחשפתי ליהדות אמריקה. שמעתי, ולמדתי, וחזרתי הביתה ואמרתי למשפחה 'מתחילים לעשות קידוש בערב שבת!'. אני חברת כנסת מהליכוד, אבל מתנגדת לכל נתק בינינו לבין יהודי ארה"ב. הדלת חייבת להיות פתוחה לכולם. חייבים לנהוג בכבוד ובהגינות בכל חלקי העם היהודי, למרות הלחצים הקואליציוניים. עלינו למצוא פתרון!"
ח"כ בני בגין (הליכוד):
"אני מצטער מאוד על ההחלטה שהתקבלה בממשלה. הפשרה שהושגה הייתה הפתרון הנכון, המאוזן. אני מקווה שהיא תיושם".
ח"כ מנואל טרכטנברג (המחנה הציוני):
"האיוולת בהחלטת הממשלה ביום ראשון האחרון איננה רק ביריקה בפרצוף כלפי יהדות התפוצות, אלא גם בשימור הבורות הישראלית כלפי הקהילות בעולם. ואת זאת צריך לשנות. ככלכלן, אני יודע שמונופול הוא רע, ומונופול של מיעוט רע עוד יותר. הגיוון מחזק אותנו, והבורות מחלישה אותנו. מדינת ישראל היא מדינת העם היהודי על כל גווניו ועלינו לחזק את הערבות-ההדדית בינינו, בכל הזרמים שישנם.הגיע העת ל'תגלית-הדדית' – גילוי של יהדות התפוצות לצעירים הישראלים. בעוד שעשרות-אלפי צעירים יהודים מאמריקה מגיעים בכל שנה ל'תגלית' כאן, הצעירים הישראלים בקושי נחשפים ליהדות התפוצות. אנו לא מכירים את הקהילות השונות, את הזרמים המגוונים, את ההצלחה המסחררת ואת האתגרים הלא-פשוטים שיש ליהודים ברחבי העולם".
ח"כ אמיר אוחנה (הליכוד):
"אני נשאל פעמים רבות האם ישראל היא בית לכל היהודים או רק לחלק מהם. והתשובה שלי היא ברורה. בעניין הזה אין שמאל ימין. אמנם לנו יש היא שלנו יש קואליציה לשמור עליה. עם זאת, אני חושב זה רעיון טוב שמהועדה הזו, שבראשה יושב איש ליכוד, תצא קריאה. לראש הממשלה לשקול מחדש את החלטת הממשלה מיום ראשון".
ח"כ קסניה סבטלובה (המחנה הציוני), בנאום בן דקה במליאת הכנסת:
אנחנו חייבים להתאחד ולומר די ומספיק. אנחנו העם היהודי. פילגו אותנו מספיק, ואין מקום בלבנו למלחמות היהודים הנוספות… יש לכם (לממשלה) עוד זמן ואפשרות לבטל את ההחלטה הנוראית, ההחלטה שמפלגת את העם שלנו, החלטה ששוחקת את האחדות עד דק, החלטה שגם מונעת את האפשרות שמדינת ישראל תמשיך להתקיים גם בעתיד כמדינה יהודית ודמוקרטית. זו החלטה שמפלגת את העם שלנו; זו החלטה שגם הורגת את ההגדרה של מדינת ישראל כמדינה שהיא הבית הלאומי של העם היהודי. העם היהודי באשר הוא – חילונים, אורתודוקסים, רפורמים, קונסרבטיביים, וגם כאלה שלא מצאו את ההגדרה שלהם, שהם עוד לא רוצים להשתבץ באף אחת מהמשבצות הקיימות. פשוט יהודים. זה היה מספיק בשביל הצוררים שלנו כדי לרצוח בנו, כדי להשמיד אותנו, כדי להיאבק בנו, כדי להלום בנו, כדי לחבוט בנו בגולה.
ח"כ אלעזר שטרן (יש עתיד) בנאום במליאת הכנסת:
"אדוני שר התפוצות, איך ישנת הלילה? הרי אתה הסתכלת לי בעיניים, כשאני ויתרתי על חוק הגיור התחננת לפני. אמרתי לך: נפתלי, הרי אתה יודע שבקדנציה הבאה ישבו החרדים ואתה בשנייה תוותר על חוק הגיור. אמרת לי: נראה לך שאני אוותר על הגיור? קיבלתם כספים קואליציוניים ואת תיק המשפטים והבאתם את ההתבוללות לפה. בשביל זה לא צריך בית חרד"לי, בשביל זה יש סיעות אחרות".
ח"כ מיקי לוי (יש עתיד) בנאום במליאת הכנסת:
"אני הייתי אתמול בראשון לציון כשהגיע ראש הממשלה לנאום בפני "תגלית", אותם צעירים יהודים, 3,500 צעירים יהודים שהגיעו מתפוצות העולם, מתפוצות יהדות העולם. ומה אמר להם ראש הממשלה? זו הארץ שלנו, של כל העם היהודי. רק הוא שכח להגיד להם שכמה שעות לפני כן הוא קיבל החלטה שמוציאה אותם מכלל ישראל.
לא יכולתם להגיע לפשרה, בכותל הדרומי, שם למטה? הרי אני מכיר את האזור היטב. למי זה היה מפריע? גם אם לא הייתם ממהרים לבטל את המתווה והייתם משאירים אותו עמום כזה, אז המשבר לא היה נוצר. מה קרה שאצה רצה לכם הדרך לבטל את המתווה הזה, שלא היה חתום אפילו? והרי לא יבואו הנה, ולא יהיו פה, ולא יתמכו, ויפגעו בכלכלה. ומה יעשו חלק מכם כשיתהווה חוק כלשהו עוד הפעם כדי לעשות מתווה בכותל? מה תעשה חברת הכנסת רחל עזריה, שהוציאו את הקהל הגדול שהיא תומכת בו מקהל ישראל? מה היא תעשה – תצביע נגד? שישה מיליון יהודים אתם הוצאתם מכלל ישראל, אחינו בני ישראל. חצופים".
ח"כ עליזה לביא (יש עתיד) בנאום במליאת הכנסת:
"כשסבתא שלי הגיעה מאפגניסטן לפני 100 שנים, כן? לפני 100 שנים כשהיא הגיעה מאפגניסטן – וסבתא שלי הלכה כמעט כל יום לכותל משכונת הבוכרים – לא הייתה מחיצה. ואתה יודע שהלכו משפחות-משפחות להתפלל בכותל המערבי, וכל מי שדיבר דיבר בשפתו, ואנשים שלא ידעו עברית. חברים, יש לנו אחריות. אנחנו כאן, במשמרת שלנו, צריכים לבוא ולראות איך ממשיכים הלאה. תעזבו את הפוליטיקה העלובה בצד ובואו נקרא כולנו
אחינו אתם, ולכולם צריך להיות מקום בכותל".