היום, שני 11.06.2018 התקיים דיון בוועדת העלייה, הקליטה והתפוצות בראשות ח"כ אברהם נגוסה (הליכוד), בנושא הפלורליזם היהודי בתפוצות, בהשתתפות משלחת הקואליציה האמריקנית לשוויון דתי יהודי. (JREC)
ח"כ אברהם נגוסה (הליכוד): "אנחנו משפחה אחת גדולה, גם היהודים שחיים בישראל וגם יהודי תפוצות. העובדה כי יש לנו דעות שונות ומגוונות, לא אמורה להעמיק את הריחוק בינינו. יהודי התפוצות יכולים לשמש את יהודי ישראל בצורה אסטרטגית, וישראל הינה המדינה של כל יהודי העולם".
ח"כ נחמן שי (המחנה הציוני): "קיימת פה בעיה גדולה, וזהו נושא אשר אני מתמודד עימו שנים רבות במהלך השנים נחשפתי לפער אשר הולך וגדל בין יהודי ישראל ליהודי התפוצות. הנושא הזה צריך לעלות על סדר היום של הקואליציה".
ח"כ עליזה לביא (יש עתיד) : "אנו עובדים מאוד קשה בניסיון להצליח להעביר את המסר שאנחנו קהילה אחת וצריכים לעבוד יחד. אומנם, כרגע מפלגות חרדיות וקיצוניות נמצאות בקואליציה אך אל לנו לתת להם לקבוע לכם, יהודי התפוצות מי אתם".
ח"כ יעל כהן פארן (המחנה הציוני) : "אני חושבת שאני חברת הכנסת הראשונה אשר מחוברת לקהילה הקונסרבטיבית בישראל. התנועה המסורתית חגגה השנה 40 שנה אומנם, אך היא עדין נמנית יחד עם שאר הקהילות הקטנות בישראל. בכדי לשנות את העובדה הזאת ולאפשר יהדות פלורליסטית בישראל, אשר לא מקובלת כיום בפוליטיקה הישראלית, עלינו לחשוף את החברה הישראלית כמה שיותר לנושא הרי, הקונפליקט הזה מגיע היישר מהחברה הישראלית עצמה. הפער בין יהודי התפוצות למדינת ישראל צריך להפוך לנושא שמדובר בקרב החברה הישראלית, זה לא קל אך יכול להיעשות".
ח"כ רחל עזריה (כולנו) :"רוב הישראלים לא מעריכים את מפעל הרבנות ולא היו רוצים להתחתן בה. יהודי התפוצות מרגישים בדיוק את מה שהחברה הישראלית מרגישה ורוצה לשנות, אך המבנה הפוליטי הקיים לא מאפשר זאת. אנחנו עובדים מאוד קשה על מנת למצוא תחליף לרבנות על אף העובדה שזה יקח משהו כמו חמש עשרה שנה. די הצלחנו בנושא הכשרות למצוא תחליף לרבנות ואנחנו עובדים על מתחם השבת נישואים וגיור, אך זה ייקח זמן. כמדינה, היינו עסוקים הרבה מאוד זמן במלחמות וענייני ביטחון אבל לא עוד. הדיון האמיתי אשר צריך לדון בו הינו מה יקרה ואיך יראו עשר השנים הבאות עד לפירוק מונופול הרבנות".
ח"כ יהודה גליק (הליכוד) : "המצב כיום, והנתק בין ישראל ליהודי התפוצות אינו המקרה הכי חמור שהיה בתולדות ההיסטוריה של העם היהודי. אם היו בדיון נציגי הרבנות, הדיון היה מתנהל בצורה אפקטיבית יותר. כל הנוכחים בדיון, דבקים באותם רעיונות, ולא דיאלוג אמיתי אם אין ייצוג של הצד השני. יש לדאוג שפעם הבאה כאשר אנו מקיימים דיון מסוג זה, יהיה ייצוג של הצד השני ונקשיב למה שיש להם להגיד בנושא".
ח"כ ציפי לבני (המחנה הציוני): "צריך לשנות את הדיאלוג הקיים בין ישראל ליהודי התפוצות. התירגום והמשמעות של מדינה יהודית לא בהכרח אומר מדינת הלכה. צריך לזכור שהחלטות שממשלת ישראל מקיימת משפיעה בהכרח גם על יהודי התפוצות. אנו צריכים לכבד את הישראלים ויהודי התפוצות שמתרגמים את היהדות שלהם בצורות שונות. הבנת המורכבות של הפוליטיקה הישראלית לא צריכה להתקבל על הדעת, ויהודי התפוצות צריכות לעזור לישראל משמע לעזור לה לקבל את ההחלטות הנכונות".