ח"כ סמוטריץ' במכתב לראש הממשלה: אין להעלות את בני הפלאשמורה שאינם יהודים לכל הדעות

במכתב חריף לראש הממשלה בנימין נתניהו, כותב ח"כ בצלאל סמוטריץ' (הבית היהודי) כי יש לבטל את החלטת הממשלה להעלות את בני משפחות קהילת הפלאשמורה של יהדות אתיופיה "שאינם יהודים לכל הדעות". המכתב מגיע על רקע דיון הצפוי היום (07.10.18) בממשלה בדבר העלאתם של כעשירית מהממתינים לעליה מבני קהילה זו.

בישיבת הממשלה הצפויה בתאריך 07.10.18 צפויה ממשלת ישראל לאשר העלאה של כעשירית מכלל הממתינים לעליה בקהילת הפלאשמורה באתיופיה, כחלק מאיחוד עם בני משפחותיהם שכבר עלו לישראל מתוקף חוק השבות.

את ההעלאה לארץ דוחף ומקדם חבר הליכוד ח"כ אברהם נגוסה, יו"ר וועדת הקליטה, שטוען באופן עקבי להתנהלות מפלה וגזענית ביחס לבני הקהילה הממתינים לעליה.

היום מפרסם ח"כ בצלאל סמוטריץ' מכתב אותו שלח לראש הממשלה בנושא ובו דרישה שלא להעלות את הממתינים לעליה '"שאינם יהודים לכל הדעות", וכי הדבר יהווה תקדים מסוכן.

"כעת מונחת בפני הממשלה הצעה לאשר הבאה לישראל של עוד 1000 קרובי משפחה מסוג זה. יודגש כי החלטת הממשלה נדרשת מאחר ומדובר באנשים שאינם זכאי חוק השבות לפי שום קריטריון קיים. הם אינם יהודים, לא נשואים ליהודים, לא בנים של יהודים ולא נכדים של יהודים. באותה המידה ניתן לקבל החלטת ממשלה להעלות כל אדם אחר על פני הגלובוס."

"פרקטיקה זו גם לא תיעצר ביחס לקהילת בני הפלאשמורה והיא תהווה בסיס להרחבה בלתי נגמרת של שירשור בני משפחה מכל מקום בעולם. כיצד תוכל המדינה להסביר בבג"ץ את ההבחנה שהיא עורכת בין עולים המשתייכים לקהילת הפלשמורה לבין עולים מחבר המדינות לדוגמא?! כיצד תוכל המדינה להצדיק בבג"ץ סירוב להעלאה של קרובי משפחה כאלה של זכאי חוק השבות ממדינות אחרות?!"

לקריאת המכתב המלא: לחצו לצפייה

בתוך כך, בצהרי יום 07.10 אישרה הממשלה את העלאתם של 1000 מהממתינים לעלייה לארץ.

בתגובה להחלטה כתב ח"כ אברהם נגוסה (הליכוד): 

"אני מברך את החלטת הממשלה להעלאתם של 1000 יהודי אתיופיה לישראל, אך כמו שציינתי במהלך השנה האחרונה המשימה לא הושלמה. אני, יחד עם אלפי בני משפחות יוצאי אתיופיה הגרים בארץ, לא נסתפק בהעלאת חלק מאחינו ואחיותינו. אנו נאבק עד שאחרון יהודי אתיופיה יגיעו לישראל לחיות לצידם של בני משפחותיהם המצפים להם שנים רבות."

גם ח"כ עמר בר לב (המחנה הציוני) הגיה להחלטה וכתב:
"ההחלטה להעלות רק 1000 מיהודי  אתיופיה הנותרים בשל שיקולי תקציב היא עצובה ומביכה. מדינה שידעה בעבר להעלות מליוני יהודים מכל התפוצות מתחבטת ב-2018 ומחליטה להעלות רק את מיעוטם. כואב להיווכך ששיקולים גזעניים מוסווים גוברים על אלו הערכיים".