ח"כ כהנא בפגישה עם ראש עירית ת"א: "לתושבי תל אביב מגיע רב ציוני המאמין בחשיבותה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית".

במהלך סוף השבוע, חמישי 3.9.2020 נפגש ח"כ מתן כהנא (ימינה) עם ראש עיריית תל אביב רון חולדאי במטרה לקדם מינוי רב לעיר מהציונות הדתית. הפגישה התקיימה במסגרת מאמציו של ח"כ כהנא לקדם מינוי רבנים לערים בהן אין רב מכהן.

כידוע, משרת רב העיר תל אביב אינה מאוישת מזה שלוש שנים.

ח"כ כהנא סיפר לאחר הפגישה:

"שמחתי להפגש עם ראש עריית תל אביב שהביע קשב רב לדברים שהעלתי בפניו. לתושבי תל אביב מגיע רב ציוני המאמין בחשיבותה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית. בכוונתי לפעול בנושא עד שימונה רב לעיר תל אביב ולכל ערי ישראל בהן כעת אין רב מכהן. זוהי חובתנו כלפי ציבור דתי ומסורתי ענק ששירותי הדת חשובים לו".

הבוקר, שני 7.92020 ח"כ מתן כהנא נפגש עם ראש עיריית ירושלים, משה ליאון, בלשכתו ושוחח עמו על אותו הנושא של חשיבות מינוי רב לעיר מהציונות הדתית.

ח"כ כהנא אמר בפגישתם:

"ירושלים, בירת ישראל, צריכה רב המגיע מתוך גישה מחבקת ומקרבת שתדע להכיל את הגוונים והזרמים השונים הקיימים בעיר. לבירת ישראל ראוי שיהיה רב ציוני".