ח"כ יאיר לפיד: "חוק השוויון בנטל היה הפעם הראשונה שהמדינה הכירה בלימוד התודה כערך"

בראיון שנתן לאתר החרדי "חרדים 10" פרס יו"ר מפלגת "יש עתיד" את משנתו בנוגע לחוק השוויון בנטל אשר חוקקה הכנסת ה – 19. 
זהו הראיון הראשון שח"כ לפיד נותן לכלי תקשורת חרדי. 

להלן עיקרי דבריו של ח"כ לפיד:
"למה לא עשינו את זה קודם? ביקשנו ראיונות רצינו לדבר אתך, והנה אנחנו יושבים כאן ולא כמו שני אויבים, למה לא עשינו את זה קודם?" כך פתחה הפרשנית הפוליטית שרי רוט מהאתר החרדי "חרדים 10" את הראיון עם ח"כ יאיר לפיד, אשר בכנסת הקודמת הרבה להתעסק בקשר החד צדדי – לטענתו – בין האוכלוסייה החרדית לבין המדינה ומוסדותיה, אך לא התראיין כלל לכלי התקשורת החרדים.

הראיון עצמו עסק בעיקר בחוק השוויון בנטל אשר סיעת יש עתיד בראשותו של לפיד קידמה את חקיקתו בכנסת ה – 19. כשנשאל לפיד מה הוא חושב על הקבוצה שלא מתגייסת, לא משלמת מיסים, ומקבלת קצבאות ענה לפיד "בעיקר אין לי בעיה עם היותם חרדים, אני מאמין שהחוזה הישראלי הוא חוזה של זכויות וחובות, בחברה מתוקנת הזכויות והחובות שוות לכולם, ויש פגם יסודי כשחברה מתחילה לוותר על כך לקבוצה מסוימת". 
הראיון עבר לדיון על למה בעצם בחוק הוגדר כי יש מספר מסוים של תלמידי ישיבות שלא יגויסו, לדברי לפיד "בצבא יש דר כזה שנקרא ספורטאי מצטיין, יש מוזיקאי מצטיין… זו תרומתו למדינה, כל אחד שייתרום בדרך שלו. הטענה היסודית אומרת רק דבר אחד – הקבוצה לא קובעת למדינה, המדינה מוכרחת להיות זו שקובעת, המדינה לא צריכה לעסוק רק במיעוטים, יש את הנוסח שאומר הרוב קובע". המראיינת קטעה את לפיד טענה שלא תמיד הוא יתמוך בנוסך הזה, לכך ענה לפיד "הנה, אני יושב היום באופוזיציה ועדיין אני רוצה שהרוב ייקבע… אך גם אם יהיה שלטון חרדי אני מצפה שעדיין תתנו לזרמים האחרים ביהדות את החופש שמגיע להן". 

לראיון המלא