ח"כ זנדברג בועידת התפוצות של עיתון מקור ראשון: "כאשר יהדות העולם שומעת ש'הכותל שלנו ושהרפורמים יתפוצצו', זה גורם לניכור".

הבוקר, ראשון 7.6.2020 השתתתפה ח"כ תמר זנדברג (מרצ) בוועידת עם עולם, ועידת התפוצות הבינלאומית של עיתון 'מקור ראשון'. ח"כ תמר זנדברג מרצ, והעיתונאי ינון מגל לשעבר ח"כ בבית היהודי דנו בשאלה איזה צד במפה הפוליטית מתעניין יותר ביהדות התפוצות ולוקח חלק מעשי בפיתוח הקשר עם הקהילות בעולם

ח"כ תמר זנדברג (מרצ) אמרה במהלך הדיון:

"יהדות ארה"ב היא מאוד ליברלית, והזרם הרפורמי בה, הוא הגדול. זו יהדות עם דפוסי הצבעה דמוקרטיים. בנוסף, היא מאוד מגוונת, בפעם הראשונה שביקרתי קהילות יהודיות בארה"ב, ראיתי עושר ומגוון יהודי מבחינת בתי הכנסת, התרבויות וזרמים היהודיים – שכאן בארץ, בתור ישראלית, לא ראיתי. הזווית שלי הרבה יותר מתאימה או מתואמת לרוב יהודי אמריקה, זה בא לידי ביטוי בתפיסת עולם ובערכים משותפים. בארה"ב רוב הציבורי היהודי, אבל רוב מובהק, למעלה מ-70% הוא ליברלי ודמוקרטי. זה בא לידי ביטוי בתפיסת היהדות שלהם, האזרחות האמריקאית שלהם, תמיכתם בערכים פמיניסטים, פרו-להטביים וזכויות האזרח, כל אלו מביאים אותם להתנגשות פנימית מאוד גדולה ביחס שלהם כלפי ישראל. אני רואה שהוויכוח הזה מתחדד בשנים האחרונות בארה"ב: מה זה אומר לאהוב את ישראל – האם זה לאהוב את ממשלת ישראל או שזה אומר גם לרצות לתקן את ישראל? לימין הישראלי יש בעיה עם הפתיחות, זה מבלבל את ההגדרות, זה פותח עושר של יהדות מאוד רחבה בזמן שכאן, בישראל התפיסה היא מאוד מצומצמת. כאשר יהדות העולם שומעת ש'הכותל שלנו ושהרפורמים יתפוצצו' – שזה ציטוט מתוך דבריו של דוד אמסלם, זה גורם לניכור. שאנשים שבאים ממסורת דמוקרטית, עם חוקה ותיקונים לחוקה, עם ערכים שמעוגנים בתפיסה הבסיסית של שוויון וצדק רואים שבישראל מחוקקים את חוק הלאום שנותן עליונות אתנית או גזעית, הם מתרחקים".