אתמול, רביעי 18.12.2019 במהלך ישיבת מליאה מיוחדת של הכנסת העשרים ושתיים, עלה ח"כ ישראל אייכלר (יהדות התורה) לנאום ותקף את התנהלותם של חברי סיעת ישראל ביתנו.
ח"כ ישראל אייכלר (יהדות התורה):
"כבוד היושב-ראש, חבריי הכנסת, כשחשבתי ועליתי ורציתי לדבר – בכלל לא רציתי לדבר, לא על ליברמן ולא על ישראל ביתנו, למרות הסרטונים המזעזעים שאומרים שמיליון אורתודוקסים חיים על חשבוננו, לא עובדים ולא זה, בסרטון הנאצה הנורא. ולך אני אומר, עודד – קודם כול תודה ליבגני, שמבקש שלא תהיינה הכללות. אני כל הזמן – למה אני כל הזמן מדגיש כשאני מדבר ואומר: ליברמן הכריז מלחמה? כי אני לא מוכן לתת לו את יהודי רוסיה. יהודי רוסיה הם שלנו בדיוק כמו שהם שלו. הזכרת את היושב-ראש אדלשטיין – הוא לא רוסי. רוסיה כבשה את ארצו, נכון, כמו שהיא כבשה את פולניה עוד במלחמת העולם הראשונה, אבל זה לא רוסיה. ברוסיה עצמה – אני לא רוצה לוותר על אף יהודי מרוסיה. גדולי החכמים שלנו נולדו ברוסיה. אני אגיד לכם עוד יותר: הוא, עודד, הזכיר שסגרו את בית הכנסת בבריסק. סיפרת חצי סיפור. החצי השני שאני שמעתי ממנחם בגין הוא שאבא שלו ראה גויים שמרביצים לרב של בריסק, אז הוא לקח מקל ונלחם איתם ונפצע על ידם, וכשהוא שכב במיטה, האבא של מנחם בגין, הוא אמר: הגנתי על הכבוד של הזקן היהודי. זה היה אבא של מנחם בגין".
במהלך הנאום נקראו לעבר אייכלר קריאות ביניים מצדו של ח"כ עודד פורר. ח"כ אייכלר ענה לו:
"לא ביקשתי ממך לדבר, אתה לא ראוי לכך, אינני רוצה לדבר אתך. אל תפריע לי כשתחזור להיות עודד פורר שהכרנו לפני שליברמן הכריז מלחמה על היהדות החרדית אז אני אדבר אתך. כל זמן שאתה מנהל מלחמה נגד הילדים שלנו, כל זמן שאתה גורם לחצי מיליון אנשים לשנוא אותנו, לפגוש את הילדים שלנו ברחוב ולצעוק להם ז'יד, אני לא רוצה לדבר אתך. כשתחזור בתשובה אני אדבר אתך".