ח"כ אייכלר בעקבות החלטת בג"צ על היתר הכנסת חמץ לביה"ח: "בג"ץ מערער את יסוד קיומה של מדינה יהודית בישראל".

שלשום, שני 11.1.2021 במהלך דיון במליאה אודות הצעת חוק בנושא נגיף הקורונה, התייחס ח"כ ישראל אייכלר (יהדות התורה) לפסיקת בג"צ האחרונה בדבר ההיתר להכניס חמץ אל בתי החולים במהלך חג הפסח.

ח"כ ישראל אייכלר (יהדות התורה) נאם במליאה ואמר:

"כבר מאתמול, מאז פסיקת בג"ץ, שמונעת את הזכות של חולים שומרי חמץ בפסח לא לראות – "לא יראה לך חמץ" – לא לראות חמץ בפסח, ומחייב את בתי החולים לאפשר להכניס חמץ בפסח. חבר הכנסת סעדי, חבר הכנסת אלחרומי, אני רוצה שתשאלו את השאלה הבאה: באיזו זכות אתם טוענים שצריכה להיות פה מדינה יהודית ודמוקרטית? מדינה דמוקרטית – אתם מבינים. באו לפה אנשים מכל העולם, כמו בכל מדינות המהגרים, וצריך להכיר בזכויותיהם – יהודים, ערבים. אבל למה לקרוא לזה מדינה יהודית? מה אנחנו נשיב? כי אנחנו אלפיים שנה בגלות לא יכולנו לקיים את התורה שלנו כמו שהתורה ציוותה לנו בארץ ישראל. לא נתנו לנו לאכול מצות בפסח, לא אפשרו לנו לקיים את התורה והמצוות כראוי. אנחנו רצינו מדינה יהודית, ששם נחיה את שפת התורה – איך אומר השיר, אדוני היושב-ראש –­ שם נחיה את שפת התורה; שם אנחנו נקיים את התורה, שם אנחנו נחיה כיהודים, ושם תהיה משמעות להיותנו יהודים, כי בהיותנו בגולה היו הרבה יהודים. העם היהודי בגולה – היו הרבה אנשים שבאמת התבוללו. הם באמת חשבו שלהיות יהודי זה מעשה בלתי אפשרי וגם בלתי רצוי. מיליוני, מיליוני יהודים התבוללו בארצות הברית, ברוסיה, בכל מיני מקומות, הרבה לפני המלחמה, ומי שכן החזיק מעמד זה אלה שדווקא כן רצו להישאר יהודים. ואלה וצאצאיהם, אפילו שלא שמרו את התורה, באו לארץ ישראל. האחרים לא באו בכלל לארץ ישראל עכשיו באנו לארץ ישראל, והיו פה המון המון המון אנשים חילונים ודתיים, אבל אצל כולם היו דברים שבקונסנזוס, כמו חמץ בפסח – עד כדי כך שהיה אפילו חוק חמץ, והחוק התקבל בצורה דמוקרטית, כמו כל דבר. כשבודקים אנשים שנכנסים לכל מיני מקומות עם תיק על כל מיני דברים אף אחד לא שואל: באיזו זכות אתה בודק בתיק שלי? כי ידעו שזאת הזכות של המדינה לקבוע חוקים. הזכות של מדינה דמוקרטית לקבוע חוקים, והזכות של מדינה יהודית לקבוע חוקים יהודיים דתיים. בא בג"ץ ואומר: לא. בג"ץ פוגע בעצם בזכויותיהם של רוב החולים, שרוצים לשמור חמץ בפסח, כולל האנשים שאינם דתיים, והכל בשם שמירת חופש הפרט. למה הפרט הזה, הזכויות שלו חשובות יותר משל 99% או 89% הפרטים האחרים ששוכבים בית חולים לא מרצון? זאת הצביעות הנוראה ביותר של שימוש בשם הדמוקרטיה ובשם השוויון. אין לך דבר בלתי שוויוני מאשר לאפשר ל"להכעיסניק" אחד להכניס חמץ בפסח דווקא לבית חולים. אם הוא לא יהודי אז הוא גם לא חייב. מי שלא חייב בלא תאכל חמץ לא חייב באכילת מצה. אנחנו לא דורשים ממי שאינם יהודים לשמור פסח. למרות שמאפיית אבולעפיה – למרות שהוא לא חייב על פי ההלכה, שנים רבות הוא סגר את המאפייה ביפו בפסח, מתוך התחשבות בעם היהודי. בג"ץ מערער בזה את יסוד קיומה של מדינה יהודית בארץ ישראל. אם יש משהו אנטי-ציוני, אנטי-יהודי ואנטי דמוקרטי זה שלטון הבג"ץ בארץ ישראל. אני מקווה מאוד שבבחירות תחזקנה ידיהם של אותם אנשים שרוצים למגר את הדיקטטורה הזאת ולהחזיר את מערכת המשפט לתפקידה כשופטת ולא כמחוקקת, וודאי שלא כהורסת את מדינת היהודים בארץ ישראל".

ח"כ אוסאמה סעדי (הרשימה המשותפת) הגיב לדבריו ואמר:

אני לא התכוונתי לדבר על הנושא שהוא העלה, אבל כן התכוונתי לדבר על נושא שקשור, אדוני היושב-ראש, כבוד השר – ינון אזולאי, תושב עכו, פתח סניף בעכא, עכו, של קינג סטור אלמשהדאווי, ואנשים מתחילים לבוא ולקנות רגיל. יש לו הרבה סניפים, גם ביישובים הערביים וגם ביישובים מעורבים וגם ביישובים יהודיים. ואז, כבוד שר הדתות, הרב יוסף ישר, אני קורא את שמו נכון? אני אומר, אני פונה לשר הדתות, אני אומר לו: הרב יוסף ישר, הרב הראשי לעכו והמחוז. תשמע, הינה, אדוני יושב-ראש ועדת החוקה – מוציא קריאת קודש, קריאת קודש: תושבי עכו, יהודים יקרים, לצערנו הרב, בעירנו עכו נפתח סניף של קינג סטור שפתוח אף בשבת, בשבת קודש, נוסף לכך שמוכר נבלות וטרפות ומוצרי מזון לא כשרים. דווה ליבנו לראות יהודים יקרים דתיים, שומרי מסורת, שנסחפים אחרי פרסומים של מבצעים לרגל הפתיחה וקונים שם בימות החול ובכך מחזקים את ידיו לפתוח בשבתות וגורמים בעקיפין לחילול שבת. אנו מבקשים מכם, ציבור יקר, אנא, למען השבת הקדושה, הדירו רגליכם ממקום זה גם בימות החול. ללא ספק אנו מאמינים שברכת "כי היא מקור הברכה" תתקיים בשומעים לנו. זה רב ראשי, חבר הכנסת גינזבורג, רב ראשי, אדוני שר הדתות, במדינת ישראל שקורא להחרים חנות, סופרמרקט שפתוח בעכו, וקורא ליהודים להחרים את העסק הזה. זוהי גם עבירה על החוק, זו גם גזענות לשמה, זו כפייה דתית. לכן אני פונה היום ליועץ המשפטי לממשלה בנושא הזה, אבל טוב שאתה, אדוני שר הדתות, נמצא כאן היום. אני חושב שלא יכול להיות דבר כזה. אני מבין שאולי מישהו פרטי מחליט לא ללכת לקנות, להחרים אותו – זכותו. אבל רב ראשי במדינה, במדינת ישראל, שבא וקורא להחרים עסק, בניגוד לחוק, בניגוד לכל מינהל תקין, בניגוד למוסר – איפה נשמע דבר כזה? ואז הרב אייכלר בא וזועק את זעקת החמץ בבתי החולים ומדינת בג"ץ, אבל על זה לא מוציאים מילה. בושה וחרפה".

ח"כ מאיר כהן הגיב אף הוא לדבריו של ח"כ אייכלר ואמר:

"אני בדרך כלל לא מגיב, אבל ההשתלחות חסרת הפשרות שלו וחסרת התקדים בבתי המשפט היא פשוט נוראה. לדבר על בתי המשפט כמחריבי היהדות? וצר לי, יכול להיות שזה מעורר אצלכם גיחוך, אבל אתם יושבים כאן ואתם לא מעירים לו. עכשיו, אני לא מטיל דופי, לא בכם. צריך להזכיר לחבר הכנסת אייכלר שהגם שבית המשפט או המשפט הישראלי הוא על פי דבריו חילוני ומאיים על היהדות ומאיים על המדינה היהודית, בסופו של דבר מקור השראתו מהמשפט העברי."

ח"כ יעקב טסלר (יהדות התורה) אמר:

"פסיקת בג"ץ אתמול לדחות את בקשת הרבנות הראשית לקיים דיון נוסף בהחלטה לאפשר הכנסת חמץ לבתי חולים בפסח, משמעה הדרת מרבית הציבור היהודי מבתי החולים במהלך חג הפסח. על פי מה שטענה הרבנות בבקשה לדיון נוסף, מתן אפשרות להכניס חמץ לבתי החולים, כולל שימוש בכלים של בתי החולים, תמנע מהם להעניק כשרות לפסח. רוב הציבור היהודי יימנע מלהתאשפז בבית החולים במשך חג הפסח. מי יישא באחריות? מי יכול לקחת את זה על עצמו? שאחד שזקוק לטיפול רפואי יחשוש להגיע לבית חולים, בגלל ששם חס ושלום הוא ייכשל באיסור חמץ בפסח?. כאזרחים חרדים, הנמנים עם המיעוט בינתיים, אנו אמורים לזכות להגנה בבג"ץ. אך אין תחום אחד שבו הבג"ץ פעם אחת – פעם אחת – פסק לטובת הציבור החרדי או בעניין דתי. תמיד הוא נגד. כך בעתירות כנגד חילולי השבת, בנושא הכשרות, אדוני השר, בנישואים, גירושים, כדת משה וישראל; התערבות בתחומי הגיור, ועוד אין ספור נושאים. הצד השווה הוא שתמיד הפסיקה היא נגד הציבור החרדי ובניגוד להלכה היהודית. אדוני היושב-ראש, הכנסת מייצגת את הציבור, מדינת ישראל היא מדינה יהודית, הבג"ץ אינו מייצג את אף אחד זולת עצמו. ולכן חובה עלינו, כולנו יחד, להגביל את כוחו, את הסמכויות שלקח על עצמו שלא כדין. אני מקווה שלאחר הבחירות יהיה לנו מספיק כוח, בעזרת השם, ליישם זאת".

ח"כ אוריאל בוסו (ש"ס) אמר:

"אנו במדינת יהודים. אני מאוד מאוד מקווה שבאמת – גם היועץ המשפטי לממשלה אגב תמך בפשרות שהוגשו לבית המשפט העליון; מה היה בוער להגיש פסיקה כזאת בעידן כזה? אני מקווה ומאמין שבכנסת הבאה יהיה את הרוב הדרוש לחוקק חוקים נכונים, דתיים, מסורתיים, למען הערכים לשמה של המדינה היהודית שבה אנחנו נמצאים, ונקווה שבאמת בית המשפט ידאג לקבל את חוות הדעת הנוספות שמגישים לו כרגע גם היועץ המשפטי לממשלה, להמתין עם הפסיקה הזאת בשביל שנרגיש שבית המשפט מייצג את כלל העם, ולא רק חלק ממנו שאינו מייצג".