ביום ג', 31 במאי 2022 א' בסיוון תשפ"ב, קיימה ועדת מיזמי תשתית לאומיים מיוחדים ושירותי דת יהודיים דיון על ענף הבשר בישראל – בחינת עלויות כשרות הבשר והשפעתן על יוקר המחיה. לפי הנתונים שהוצגו במהלך הדיון בוועדה מדינת ישראל צורכת 180 אלף טון בשר בקר בשנה. 60% מצריכת הבשר בישראל מגיעה מיבוא של בשר טרי או קפוא, 25% במשלוחים חיים ו- 15% בלבד מצריכת הבשר מגיעה מגידול מקומי. עלות הבקר והעוף בישראל יקרה ב- 40% ביחס לממוצע במדינות ה- OECD. הרבנות הראשית מכירה ב- 600 שוחטים בלבד והמשכורת לשוחט היא סביב 22 אלף דולר בחודש.
יו"ר הועדה ח"כ יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו) אמרה לאחר הצגת הנתונים:
"שוק הבשר בישראל כשר אבל מסריח. אני פותחת תיבת פנדורה של 30 שנה אבל הגיע הזמן לעשות את זה. בשר זה מוצר צריכה בסיסי ואני רוצה להוזיל את סל מחירי הבשר בישראל. יבואני בשר מקבלים איומים שאם הם ידברו אז תעודת הכשרות שלהם תבוטל, זה מקומם מאוד ומעורר דאגה. קיימים 31 יבואני בשר בישראל ו- 600 שוחטים בלבד. מדובר בשוק ריכוזי, יש קבוצה קטנה ועשירה ששולטת בשוק הבשר ודואגת לכך שעלויות הכשרות יישארו גבוהות".
סגן שר במשרד ראש הממשלה, ח"כ אביר קארה (ימינה) הוסיף:
"מדובר באחד הדיונים הכי חשובים במדינת ישראל. החסמים של שוק הבשר המיובא הם רבים מאוד. בישראל בודקים 100% מהסחורה של יבוא הבשר לישראל. הגורמים המרכזיים שמכבידים מבחינת רגולציה על שוק הבשר הם משרד החקלאות, תאגיד הפיקוח הווטרינרי, משרד הבריאות והרבנות הראשית. ברגע שהרפורמה תעבור תהיה ירידה דרמטית במספר המשלוחים החיים".
חיים בורובסקי, מאגף התקציבים במשרד האוצר:
"להערכתנו הכשרות על הבשר מייקרת את השוק בסדר גודל של 550 מיליון שקלים בשנה. קיים תמריץ בשוק הבשר לייבא עגלים חיים כדי לבצע את השחיטה כאן בישראל ולחסוך את עלויות השחיטה בחו"ל".
הרב אברהם בוחבוט, מנהל מחלקת השחיטה ויבוא בשר ברבנות הראשית חשף את מספר השוחטים שמוכרים ע"י הרבנות הראשית:
"לפי הרשימות שלנו יש כ- 600 שוחטים שאנחנו מכירים בהם, למיטב ידיעתי הם משתכרים בין 800 דולר ל- 1,100 דולר ליום עבודה דבר שמביא את השכר החודשי שלהם לעלות של כ- 22 אלף דולר בחודש".
מנהל תחום אכיפה ברבנות הראשית בישראל, הרב רפאל יוחאי:
"הרבנות הראשית לא מתערבת בסכומים שמשולמים לשוחטים שנמצאים בחו"ל, העסקה של שוחטים היא בשוק הפרטי והיא לא מפוקחת ע"י הרבנות. רוב הציבור הישראלי סומך על הכשרות של הרבנות הראשית בישראל".
יושבת ראש הוועדה ח"כ מלינובסקי סיכמה את הדיון:
"חייבים להסדיר את תחום הכשרות של הבשר המיובא. בראש סדרי העדיפויות צריך לפתור את הבעיה של משגיח-מושגח ולהגדיל את כמות השוחטים שהרבנות הראשית מכירה בהם. אני מבקשת לקבל את הנהלים שגובשו להסמכת שוחטים בישראל ואת שמות השוחטים שהרבנות הראשית בישראל מכירה בהם".