ביום ג', 17 במאי 2022 ט"ז באייר תשפ"ב, קיימה ועדת החוקה, חוק ומשפט דיון בהצעת החוק העונשין (השחתת פני מקרקעין במטרה להדיר נשים), לקראת העלאת הצעת החוק לקריאה שנייה ושלישית. בפתח הדיון אמר יו"ר הועדה ח"כ הרב גלעד קריב (עבודה):
"התדיינו בהצעה רבות, היה סיג ושיח אינטנסיבי בין חברת הכנסת המציעה לבין משרד המשפטים והתגבשו הבנות".
יוזמת הצעת החוק ח"כ יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו):
"הדרך של החוק הזה הייתה דרך מאוד ארוכה עוד מהכנסת ה-20. יש הסכמה מקיר לקיר בבית הזה שאפליית נשים והדרת נשים זה מעשה פסול לא משנה מה הרקע. אנחנו כחברה רוצים לתת אמירה ערכית שפגיעה בנשים זה מעשה לא מקובל בשום מגזר, בשום מקום ובשום דרך. אני מבינה שיש בעיות אכיפה אבל אם מישהו תקף מישהי בגלל עצם זה שהיא אישה יכולה להיות לכך סיבה מחמירה, זה מדתי וזה מספק. הענישה תתבטא לא במאסר אלא בקנסות. יש כאן אמירה ערכית, ציבורית ופוליטית ואין לפגוע בנשים מעצם זה שאנחנו נשים".
בהצגת הצעת החוק על ידי נציגת משרד המשפטים הודגש כי לפי בדיקה שנעשתה מדינת ישראל הינה המדינה היחידה מבין המדינות הדמוקרטיות שבה מתקיימת התופעה של הדרת נשים. ועל כך אמר ח"כ שמחה רוטמן (הציונות הדתית):
"מוציאים דיבה על שמה של מדינת ישראל לרעה. אומרים שאנחנו המדינה היחידה שיש בה הדרת נשים".
יו"ר הועדה ח"כ גלעד קריב:
"אנחנו בפעם הראשונה בחוק העונשין מייסדים נסיבה מחמירה מן הסוג הזה. אי אפשר להתעלם שבמדינת ישראל היו לצערנו עבירות קשות מאוד של אלימות על רקע גזעני או כיציאה כנגד קבוצה מסוימת בהקשר לא המגדרי באופן כללי. לצערי בהקשר המגדרי באופן כללי יש אלימות רצחנית כמעט מידי כמה ימים. אבל בהקשר הספציפי הזה במקרה של הדרת נשים מהמרחב הציבורי עולם העבירות שאנחנו עוסקים בו הוא באמת העברות המנויות כאן".
לאחר דבריו של ח"כ קריב החל וויכוח בין חברי וחברות הכנסת כשח"כ אורי מקלב (יהדות התורה) פנה אל יו"ר הועדה ושאל:
"שמישהו מוחה על תפילה של נשות הכותל זה בגלל שהם נשים או הפעולה שהן עושות?"
ח"כ רוטמן הוסיף:
"נניח שאני תולה שלט באזור חרדי לחלוטין, לא מפעיל אלימות ולא מאיים, בשלט רשום כי בבית מדרש של החסידות שלי גברים בבקשה להיכנס מפה ונשים בבקשה להיכנס משם, לא בקשתי היתר מאף אחד, עשיתי מעשה שלא הותר בדין אם כך זה עברת מטרד על פי ההצעה הזו".
ח"כ גלעד קריב השיב:
"אדם במרחב הציבורי יידע שהוא לא מכווין אדם למקום מסוים".
ח"כ יוליה מלינובסקי:
שאני הולכת ברחוב ומישהו רץ אחריי וצועק לי "שיקסע" זה לא תקיפה אבל זה הטרדה? או שזה איומים מזה?
אורי מקלב:
"זה יכול להיכנס להרבה עברות שמתקיימות בחוק ולא צריך בשביל זה חוק חדש".
בסיום הדיון אמרה יוזמת הצעת החוק ח"כ מלינובסקי:
"אתם לוקחים את הדיון למקום אחר. סיפור נשות הכותל לא עניין אותי בכלל, אני לא שם. אני רואה תופעות בחיי היום יום ברחוב. אני לא הולכת לכותל ואני לא יודעת מה קורה שם. אני גם לא מתכוונת שיכנסו לבית מדרש פרטי ויעשו שם פרובוקציות. אני מדברת על הרחוב, במקום ציבורי, בשלטים, בפעולות לא נעימות שעושים לאישה בגלל שהיא אישה ושמישהו הולך ומטריד אותה ברחוב. רשויות החוק יצטרכו לתת לזה דין. אין פה פאן דתי ולהתריס המטרה היחידה היא להגן על נשים".