היום, שלישי 6.11.2018 וועדת העלייה, הקליטה והתפוצות בראשות ח"כ אברהם נגוסה (הליכוד) קיימה דיון בנושא תקיפות על רקע אנטישמי כלפי יהודים בברוקלין, ניו יורק ורצח יהודים בבית הכנסת בפיטסבורג ארצות-הברית.
יו"ר הוועדה, ח"כ אברהם נגוסה (הליכוד): "לאחרונה מתרבות תקיפות אנטישמיות ברחבי ארה"ב, ששיאן הגיע בשבת ברצח בבית הכנסת בפיטסבורג, אך גם בניו יורק מותקפים יהודים באלימות. על המדינה לדרוש מהרשויות בארה"ב להדביר את התופעה ולהחמיר את הענישה. יהדות ארה"ב היא השנייה בגודלה בעולם, כ-6 מיליון איש, ונהנים משוויון זכויות מלא מסוף המאה ה-18, אך גם האנטישמיות איננה חדשה. תמיד היא הייתה מוגבלת בהיקפה ורוב האוכלוסייה קידשה את ערכי השוויון".
ח"כ נחמן שי (המחנה הציוני): "אני משוכנע שהממשל מחויב ופועל להגן על מיעוטים ויהודים בפרט, אך העובדות כי שומרים חמושים מוצבים בכל בתי הכנסת בפיטסבורג מלמדות כי נפל דבר. השד יצא מהבקבוק בחברה האמריקאית. העלייה בתופעה איננה רק בארה"ב כולל ברשתות החברתיות, והמדינה חייבת לפעול ולהגן על הקהילות היהודיות ברחבי העולם".
ח"כ עליזה לביא (יש עתיד) "ההכרה במציאות המשתנה חייבת להזיז דברים ולהפחית את המתח בין הזרמים השונים ביהדות. יש הרגשה שהיסטוריה חוזרת על עצמה".
ח"כ עודד פורר (ישראל ביתנו) :"הרצח בבית הכנסת בארה"ב צריך להיות עבורנו קריאת השכמה, יש לקרוא ליהודי ארה"ב לעלות לישראל. זהו אבל בינלאומי. יש לזכור כי יהודי הוא יהודי הוא יהודי ואנו צריכים להתרכז באיחוד של העם ולא בנקודת המחלוקת שלו".
ח"כ מוסי רז (מרצ) : "אסור לנו להתעלם מהאמירות של הרוצח לפני הרצח, ולא להתעלם מאמירותיו של נשיא ארה"ב. רבים מיהודי ארה״ב בכלל לא היו יכולים להתחתן בדרכם ובאמונתם בארץ בדיוק בגלל שעדיין לא השכלנו להכיל את כל הזרמים. כולנו עם אחד עם הזרמים השונים שיש בתוכנו ועלינו לכבד את כולם, כולל הזרם החילוני, אם אנחנו רוצים להישאר עם אחד. מי שמחרים את ישראל איננו אנטישמי – ויש להבדיל בינם לבין כאלו. אי ההבחנה רק מחזקת את תנועת החרם".
ח"כ יעל כהן פארן (המחנה הציוני): "הרבנים הראשיים לישראל הם לא רבנים ראשיים של מדינת האורתודוכסים, מי שמעז להגיד על קהילה שהיא לא קהילה יהודית ושבית כנסת בארה"ב שהוא לא בית כנסת, לא ייתכן שמדינת ישראל תשלם את משכורתו ושהוא יהיה חלק מהרבנות הראשית".