ביום ב', 20 ביוני 2022, כ"א בסיוון תשפ"ב, קיימה הוועדה לקידום מעמד האישה דיון על תופעת הדרת נשים במרחב הציבורי. בדיון נכחו משרדי הממשלה, ארגוני החברה האזרחית, חברות וחברי הכנסת. בדיון נחכה השרה להגנת הסביבה תמר זנדברג (מרצ) שאמרה:
"תופעת הדרת הנשים והפרדה מגדרית זאת תופעה שמתרחבת והיא חלק מצמצום והקצנה שבאה לצמצם את צעדנו כנשים ונוכחותנו כנשים והווייתנו במרחב הציבורי והאנושי. זאת פגיעה חריפה בכבוד האדם. אדם זה גם אישה שהיא שוות זכויות ואי אפשר לקבוע לה איפה היא תדרוך ואיך היא תתנהג מעצם היותה אישה ואם יש מישהו שעצם נוכחותי במרחב הציבורי והפוליטי מפריעה לו – יכול להתכבד ולהכיל את ההפרעה שלו על עצמו. אנו רואים בשנים האחרונות במדינת ישראל מגמה הפוכה לקדמה. היום המגמה מתרחבת למוסדות הלימוד ולקורסים בנהיגה מונעת, בשירותים הרפואיים וזאת מגמה פוליטית והיא לא נובעת מנוהג או מסורת שאין לה דבר וחצי דבר מהלכה והיא נגועה בפוליטיקה".
יו"ר הוועדה ח"כ עאידה תומא-סלימאן (הרשימה המשותפת):
"כשעשיתי סיור בבית שמש הבנתי עד כמה ההדרה יכולה להיות מעליבה. אני לא מצליחה להבין למה שלט שכתוב עליו 'מרכז לבריאות אישה' צריך למחוק ממנו את המילה אישה? אפשר לדבר על הרבה תופעות ולא רק בבית שמש ולא מבינה למה צריך לכפות על נשים להיות בהפרדה באירועים תרבותיים ובלוויות וזאת הופכת להיות המציאות. כשאיבדתי את אבא שלי והיה מובן מאליו שנשים לא הולכות אחרי הארון ועד היום יש לי מועקה שלא ליוויתי את הארון שלו ואני מבינה מאיפה זה מגיע. אני מדברת על ההרגשה הפנימית מה זה עושה לאישה".
ח"כ יצחק פינדרוס (יהדות התורה):
"המגזר הדתי והחרדי לפני 4 עשורים היה פחות מרבע מגודלו באוכלוסייה כיום. הציבור החרדי מעולם לא השתתף באירוע תרבותי מעורב ומעולם לא נכנסו נשים וגברים לשחייה מעורבת. היום הציבור הזה הוא 20 אחוז מהאוכלוסייה. כל העמותות שרצות לבג"צ מונעות מ-20 אחוז מהאוכלוסייה דברים פשוטים וזה דבר שלא מתקבל על הדעת. חוות הדעת של דינה זילבר דפקה לנו את החיים".
עו"ד אפרת סונא מפורום קהלת:
"בואו ניתן לנשים לבחור את אורח חייהן ונכבד בחירות של נשים ובואו לא נסגור בפניהן דלתות בשם ערכים מופשטים״.
אורלי ארז לחובסקי מנהלת המרכז הרפורמי לדת ומדינה:
"במשך הרבה שנים, וגם עכשיו הקשרים מסויימים, אנחנו שומעים רק את הקולות הקיצוניים שמי שמוביל אותם הם המנהיגים של הציבור החרדי שנוח לו לשמר את הפרקטיקות האלה. ויש הרבה אנשים שמתנגדים. גברים ונשים שמתנגדים לפרקטיקות האלה. אני יכולה לספר לכם שכשאנחנו הגשנו את העתירה נגד ההפרדה המגדרים בתחבורה הציבורית, התקשרו אליי נשים חרדיות, ואמרו לי, 'אנחנו מודות להשם שיש רפורמים בעולם, כי אתן נלחמות את המלחמה שאנחנו לא יכולות להילחם. אנחנו מתנגדות לזה, אבל אין לנו ברירה כי כופים עלינו את הפרקטיקות האלה ואנחנו לא מסכימות איתן.'"
ח"כ משה אבוטבול (ש"ס):
"אני בעד שלא תהיה הדרה. יש הדרה בהסכמה. נשים חרדיות רוצות שיאפשרו להן שחייה נפרדת ולא צריך לראות בזה הדרה. כשבאו נגדי ותבעו אותי על נושא שלטי הדרה מבית שמש השופט החנן מלצר איים עלי בבתי סוהר למה לא הורדתי את השלטים. השלטים לא רק שנמצאים היום הם רק גברו וגברו. וכולם שותקים ושותקים".
יו"ר הוועדה ח"כ תומא-סלימאן סיכמה את הדיון:
"החלטות הממשלה לא כללו שום צעד שיש בו סמכות לביצוע. הכל הוא להתייעץ, הכל זה חוות דעת. אפילו לרשות אין שום סמכות אפילו שיש החלטת בית משפט. נראה שאין לאף אחד את הסמכות לבצע את ההחלטות ומשם נובעת הבעיה ואולי הגיע הזמן לטפל בזה. להעביר החלטות ממשלה נגד הדרת נשים בלי להקצות תקציבים זה מס שפתיים."