בדיון, השתתפו נציגי משרד הבריאות, המשפטים ורשות האוכלוסין, וכן נציגי ארגוני הקהילה הגאה בישראל.
נציג משרד רשות האוכלוסין, הציג נתונים לפיהם בשנת 2018 בוצעו 126 שינויים של סעיף המגדר של טרנסג'נדרים אשר לא עברו ניתוח לשינוי מין, ומדובר בעלייה של 500% בהשוואה לשנת 2017.
בנוסף, במהלך הדיון הודיעו נציגי משרד הבריאות כי נענו לבקשת הוועדה לקצר את תקופת ההמתנה הנחוצה לצורך שינוי סעיף המגדר בת"ז, משנתיים לשישה חודשים. הוועדה לשינוי מין ללא ניתוח תוכל להפעיל שיקול דעת ולקצר תקופה זו בהתאם לנסיבות כל מקרה. לבקשתה של יו"ר הועדה יחימוביץ', נציגי המשרד ישקלו לפרסם בימים הקרובים את נוהל ועדת הניתוחים לאחר עיכוב של 4 שנים.
יו"ר הועדה ח"כ שלי יחימוביץ' (המחנה הציוני): "אני מופתעת לטובה מהשינויים כתוצאה מהדיונים בוועדה. אומנם אנו רק בתחילת המהפכה, אך אין ספק שמבחינה היסטורית אנו בתקופת מעבר, ופריצות הדרך עליהן שמענו היום, הן הוכחה לכך שאפשר לשנות את התפיסה השמרנית, שאבד עליה הקלח, לפיה לאדם אין זכות לשנות את מינו על דעתו. אני מחויבת עמוקות לכלל הקהילה הלהטב"ית בדרישה הכל כך אלמנטרית לשוויון בין בני אדם. אבל בלי ספק, טרנסג'נדרים וטרנסג'נדריות היא הקבוצה המתמודדת עם הכי הרבה קשיים, אפליה, אלימות, וגורלה מאוד לא מוסדר".
ח"כ קארין אלהרר (יש עתיד): "אני רוצה לומר למשרד הפנים שהייתה פריצת דרך משמעותית ושיתוף פעולה. הגידול במספר הנרשמים מעיד על השינוי המבורך. אני רואה שינוי תפיסתי במשרד הבריאות וגם זה מבורך. אני מבינה שיש עניין תקציבי ועניין של תקנים. המקרים בהם צריך בדיקה של רופא הם נדירים ולכן אני מציעה שאנשים יבואו וידברו מול הוועדה בלי הפנייה נוספת וכך גם תקבלו את ההחלטה. אם תראו לנכון תזמנו לעוד וועדה אבל לא מלכתחילה. בנוגע לנציגות של נציג ציבור בוועדה- הייתי מבקשת לשקול שיהיה אדם מטעם הקהילה ומבחינתי שיהיה משקיף- זה ישנה את הנראותשל הוועדה לשינוי מין".
ח"כ יעל גרמן (יש עתיד): "אולי הדבר הראשון והכי משמעותי שעולה כאשר אני נפגשת עם הקהילה היא הגדרת הזהות ואני מקווה שמה שאנחנו שומעים כאן יתגשם ובהמשך לא נצטרך אישורים לכך".
ח"כ יעל כהן פארן (המחנה הציוני): "מדוע נדרש לשים בתעודת הזיהוי את המין של הבן אדם. האם הצורך הזה בזיהוי של זכר או נקבה נדרש כיום בעידן הטכנולוגי שאנו נמצאים בו. יש למחוק את הזיהוי הזה".