היום, שני 16.11.2020 חל חג הסיגד אחד מחגי ומועדי ביתא ישראל.
ב-30 ביוני 2008 אישרה הכנסת את חוק חג הסיגד, ה'תשס"ח-2008, שהוצע על ידי חבר הכנסת אורי אריאל מן האיחוד הלאומי, בשיתוף חברי כנסת מש"ס, מרצ, העבודה והליכוד. החוק קובע כי חג הסיגד יצוין על ידי המדינה בכ"ט בחשוון, בעצרת מרכזית שתאורגן על ידי משרד התרבות והספורט ובפעילויות חינוכיות שייוחדו לחג הסיגד על ידי שר החינוך.
ראש הממשלה ח"כ בנימין נתניהו (הליכוד) כתב:
"אחיי ואחיותיי היקרים, בני ובנות קהילת יהודי אתיופיה, אני שמח לציין היום יחד אתכם ועם כל עם ישראל, את חג הסיגד. החג הזה מעלה על נס את הקשר של יהודי אתיופיה עם התורה, עם ארץ ישראל ועם ירושלים. הוא מסמל את המסירות הגדולה שלכם שנדרשה כדי לשמור על הזהות היהודית בגלות, במשך מאות רבות של שנים. הוא גם מציין את האחדות בקהילה ובעם ישראל כולו. כיום אנחנו נאבקים יחד בנגיף הקורונה, ויותר מתמיד, אנחנו זקוקים לאחדות, ולשיתוף הפעולה של כולם. לכן, השנה חג הסיגד, בדומה לשאר החגים, יהיה שונה. הוא יהיה מצומצם, כל אחד יחגוג עם משפחתו וקהילתו הקרובה. אבל אנחנו יחד אתכם בלבבות. יוצאי אתיופיה היקרים, אתם תורמים לחברה הישראלית בתחומים רבים: בצבא, בממשלה, בכנסת, ברפואה, בחינוך, בתרבות – בכל תחום. הממשלה בראשותי שמה לעצמה יעד להעצים עוד יותר את התרומה הזאת. אנחנו הבאנו לצמצום פערים, בחינוך, באקדמיה, בספורט, בשירות בצה"ל, במשטרה. כולם רואים את זה, המספרים לא משקרים. אנחנו נלחמים בגזענות ובאפליה – תופעות בלתי נסבלות בעיני. הקמנו יחידה למיגור הגזענות שמטפלת במאות פניות בשנה מכל המגזרים. אנחנו מתקדמים, אבל יש עוד הרבה מה לעשות. דבר ראשון שיש מה לעשות, זה להעלות את שארית הקהילה. עשינו זאת תוך כדי הקורונה, אף על פי שזה קשה מאוד, יש לנו אתגרים גדולים מאוד, אבל החלטתי להעלות כפי שהתחייבתי עוד ועוד אחים ואחיות שיבואו הנה, ולבסוף כולם יבואו הנה. אנחנו אומנם חוגגים את חג הסיגד – זה הרבה ברכה והרבה שמחה – אבל תמיד זוכרים את יום הזיכרון, שאנחנו מציינים כל שנה, לאלה שניספו מיהודיי אתיופיה בדרך לארץ, בתלאות איומות. אני ביקשתי, כחלק מהסכם הנורמליזציה שלנו עם סודאן, שיתאפשר למי שירצה בכך לבוא לסודאן, ולהתייחד עם זכר יקיריו במקומות שבהם הם נפלו. אני מאחל לכולנו חג סיגד שמח".
שרת התחבורה ח"כ מירי רגב (הליכוד) בירכה :
"לאחיותיי ואחיי יוצאי אתיופיה המציינים היום את חג הסיגד – מלקם יסגד בהל. אחרי שנים רבות של כמיהה לציון וירושלים אנו חוגגים יחד במולדת אבות ובקיבוץ גלויות מכל תפוצות ישראל. חג שמח".
שר התרבות והספורט חילי טרופר (כחול לבן):
"חג הסיגד המצוין היום מציין את חידוש הברית בין העם היהודי לאלוהיו, על פי המסורת של יהודי אתיופיה. זו הזדמנות נוספת להיזכר בסיפורה של קהילה ובסיפור עלייתה. סיפור מופתי בהיסטוריה הקרובה, רק לפני שלושים שנים. יש בו כל מה שצריך כדי לרקוח אגדה מופלאה: יהודים שעוזבים את הבית והולכים ברגל אלפי קילומטרים דרך ארצות עוינות; שליחי מוסד עלומים שפועלים בארצות אויב; כוחות נפש מופלאים שמאפשרים לאנשים ללכת דרך ארוכה, לשלם מחירים קשים בדרך ולא לחדול ממנה. את הכל החזיקה המסורת המופלאה, שחג הסיגד הוא חלק ממנה. תודה לעובדי משרד התרבות והספורט ומרכז ההסברה על הפקת הטקס הממלכתי ביום זה. ושנדע ימים רבים יותר עם אהבת העם והארץ, ברוחה של קהילת יוצאי אתיופיה".
השר לשירותי דת יעקב אביטן:
"אחיי ורעיי, חג שמח לאחינו בני הקהילה האתיופית לרגל ציון ׳חג הסיגד׳ המסמל את כמיהת יהודי אתיופיה לציון ומסעם הארוך לירושלים. נפגשתי היום הרב ראובן וובשט, רבה הראשי ליהדות אתיופיה המשמש כראש אגף שירותי דת לעדה האתיופית במשרדי, וכן עם הגב' שירה שאטו אסולין, סמנכלי"ת המשרד לשירותי דת. שמעתי מהם על הקהילה היהודית המפוארת באתיופיה ובירכתי אותם בברכה המסורתית. המשרד בראשותי, ימשיך לפעול למען הקהילה האתיופית במינוי רבנים וקייסים מבני העדה, ברוחו של מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל שבפסקיו פרץ את הדרך לעלייתם ארצה. חג שמח".
שר התקשורת יועז הנדל (דרך ארץ):
"לאחיי יוצאי אתיופיה, מלקאם יסגד בהל – חג סיגד שמח. בתוך הברכות הרבות שהביאה איתה עליית יהודי אתיופיה, נמצא גם חג הסיגד. חשבון נפש ומאמץ למען אחדות הם שני דברים שהחברה שלנו זקוקה להם יותר מכל דבר אחר, והמשימה הזו מוטלת על כולנו בכל יום, ובמיוחד ביום כזה".
שרת העלייה והקליטה ח"כ פנינה תמנו שטה (כחול לבן):
"חג הסיגד הוא יום של תפילה וצום. הסיגד היה מאבני היסוד לשמירת הגחלת היהודית באתיופיה במשך אלפי שנות גלות. כאן בארץ אנו חוגגים אותו גם בסימן אחדות העם. מחר נציין בטקס ממלכתי בארמון הנציב את החג בהתכנסות מצומצמת בהובלת הקייסים ותפילותיהם. הטקס יתקיים בחסות משרד העלייה והקליטה ומשרד התרבות והספורט. כמו כן, בתמיכה ובתקצוב משותף של משרד התרבות ומשרד הקליטה, תתקיים פעילות מותאמת קורונה לרגל החג, בשילוב אומנים, אנשי רוח ודת. חג שמח לכל בית ישראל".
יו"ר ימינה ח"כ נפתלי בנט:
"החלום שאחז ביהדות אתיופיה היה הגעגוע לירושלים, ירוסלם. געגוע אמיתי. געגוע שקמים איתו בבוקר והולכים לישון איתו בערב. חלום שזכה להגשמה. למימוש. חלום שלימד אותי מהי הקרבה טוטאלית בדרך להגשמתו. אני רוצה לפנות אליכם, צעירי הקהילה האתיופית. תהיו גאים בהיסטוריה שלכם, שלנו, בדרך המדהימה שעשו ההורים והסבים שלכם כדי לעלות ארצה. בסיפור החיים, בתלאות, בעמידה איתנה נוכח האתגרים והמציאות הבלתי אפשרית, בחוסן הנפשי. תהיו גאים בשרשרת הדורות. זהו הסיפור של כולנו. חג סיגד שמח".
ח"כ בצלאל סמוטריץ (ימינה):
"חג הסיגד הוא נדבך מרכזי בתרבות ובזהות של קהילת ביתא ישראל (יהודי אתיופיה). בהשראת עזרא ונחמיה תיקנו יהודי אתיופיה את החג כיום של תענית, חשבון נפש, ותפילה עמוקה לשיבת ציון. בכל שנה הזכירו יהודי אתיופיה לעצמם כי מקומם הוא בארץ ישראל ולשם הם התפללו לחזור. במשך שנים ארוכות מאוד חלמו יהודי אתיופיה על השיבה לירוסלם ולקיום דברי הנביאים. האמונה הגדולה של יהודי אתיופיה, ששמרו לאורך שנים רבות על הכיסופים העמוקים לשוב לציון, אמונה שלאורה התחנכו דורות, הפכה ברוך השם מאמונה לנס שניתן פשוט לראות בעיניים. והנס הזה הוא דו-צדדי. חג הסיגד הולך ומתרחב מקרב יהודי אתיופיה אל החברה הישראלית כולה, מזכיר לכולנו את מסירות הנפש ואת האמונה האדירה שהחזיקה את עם ישראל במשך אלפיים שנות גלות, ובעיקר מזכיר לנו את הזכות הגדולה להיות חלק מהנס שנקרא שיבת ציון והקמת מדינת ישראל. חג סיגד שמח".
ח"כ תהלה פרידמן (כחול לבן):
"חג הסיגד. מבחינת הילדים שלי זה כבר חלק מובן מאליו ממעגל השנה המצוין בבית הספר (ז"ל), הפיד שלי מתמלא בתמונות ופוסטים. הלב מתרחב מהתרחבות הסיפור הישראלי. כמה כח יש להכרה והיכרות עם תרבות ומסורת. זה לא במקום מאבקים לשוויון וצדק. זה לא במקום טיפול בתעסוקה והפליה וגזענות. אבל זה הכרחי לא פחות. ההכרה בערך, בחשיבות, בצבע הייחודי בתרומה הייחודית והכל כך חשובה לפסיפס שהוא אנחנו. בהקשר הזה מגיע כל הכבוד ל אגודת יהודי אתיופיה אורי אריאל שקידמו את הסיגד לתודעה הציבורית ממלכתית".
ח"כ מרב מיכאלי (העבודה) כתבה:
"האם ידעתןם, שחג הסיגד של הקהילה יוצאת אתיופיה שלנו, הוא חג שמוקדש לחשבון נפש קהילתי, להתעדכנות בשלום האחר.ת ולדיון איך עושות ועושים טוב משותף? איזה רעיון מדהים. כמה לא מובן מאליו. כמה היינו רוצות ורוצים שככה תתנהג החברה שלנו, שככה תתנהג הממשלה שלנו. קהילת יוצאות ויוצאי אתיופיה הגיעה לכאן במבצעים מופלאים, ורבות ורבים ממנה הגיעו להישגים מדהימים. אבל הקהילה הזאת עדיין נאלצת להיאבק על מקומה, להיאבק נגד גזענות נגדה, לדרוש תקציבים לשילוב ראוי של חברותיה וחבריה, להכרה של הממסד הרבני בה ולהבאת שארית הקהילה הממתינה בגונדר ובאדיס אבבה להעלאתה לארץ. חג הסיגד הוא הזדמנות מצוינת לעשות כבוד לקהילת יוצאות ויוצאי אתיופיה שלנו, לחבק אתכןם מכל הלב, להבטיח לכןם שאני מחויבת לחלוטין למאבק שלכןם לשוויון במדינת ישראל יחד עם עוד שותפות ושותפים רבים. מֶלְקַם עָמֶת בָהְל – חג סיגד שמח".
ח"כ מיכל קוטלר וונש (כחול לבן):
"כמיטב המסורת ובמגבלות קורונה, התקיימה התפילה המרכזית של חג הסיגד בטיילת שרובר שליד ארמון הנציב בירושלים – כשברקע – הר הבית. התרגשתי לראות את הקייסים, מנהיגי קהילה שחלמה והתפללה, משך אלפי שנים, להגיע לירושלים וכך הבטיחה ושימרה את הזהות והמורשת. אני מודה לשר התרבות והספורט חילי טרופר ושרת העלייה והקליטה פנינה תמנו שטה שעמלו להבטיח את קיום הארוע, דווקא בעת מאתגרת זו, בה חג הסיגד, כיום של חשבון נפש, כיסופים לירושלים וחידוש הברית מהווה תזכורת והשראה לערבות ההדדית והאחדות הדרושות לחברה הישראלית פנימה".